Zsar – Suomen ensimmäinen outlet-kylä kutsui Virolahdelle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – BLOGGAAJAMATKA

 

”Jos minä olisin uusi bloggaaja”, .maatilan isäntä selitti Kotimaan matkailumessuilla muutama vuosi sitten, ”niin minä kävisin outleteissa.” Vinkki jäi mieleen, vaikka matkablogini keskittyikin muihin kohteisiin.

Tapasin Zsar outlet-kylän väkeä syyspuoleen Milttonin pressipävässä, johon sain kutsun. Pekka ja Anu esittelivät ennakkotietoja silloin vielä avaamistaan odottavasta kohteesta Virolahdella, noin puolen kilometrin päässä Venäjän rajasta. Lahjakassi sisälsi kutsun tämänpäiväiseen bloggaajatapahtumaan. Mielenkiintoinen sijainti Vaalimaalla  – ja kyllä vain Varsinais- ja Keski-Suomesta on ostoksille jo kuulemma ehditty, vaikka helsinkiläisiä taitaa parin tunnin ajo vähän mietityttää.. Menomatkalla kuulimmekin sen perustelun, että kauppakeskuksesta toiseen on aika lailla sama valikoima, joten naapurikaupunkiin ei sen takia hyödytä lähteä käymään. Mutta tuo uutuus myy merkkejä, joista kaikkia ei monesta paikasta Suomessa saakaan. Armanin ja Adidaksen ystävät voivat siis suunnata itään, ja toivottavasti Venäjältä tulevat matkailijat löytävät paikan myös.

 

Aamupalaa bussin kyydissä. Meitä palveli Zsarin Anu, jonka kanssa vaihdoimme myös sähköpostia bloggaajapäivästä.

 

Joustavaa ja kestävää matkantekoa

Saadessani kutsun kerroin asuvani 50 km:n päässä, ja isäntäni arveli, etten bussikyytiä Helsingistä tarvitsisi. Vaan kun en autoile, niin nappasin edestakaiset bussiliput kotikaupungista Helsinkiin ja olin aamulla hyvissä ajoin kuikuilemassa tilausbussia. Kuljettajamme Toni kertoi päivän mittaan, että samankokoisen Scanian päästöt vuonna 1969 olivat tuhatkertaiset viimevuotiseen verrattuna, joten tyhjäkäyntikään ei tuota juuri mitään. Mutta ei bussi silti paljon etuajassa käynnissä hyristellyt, kun oli aika koota meidät taas kyytiin.

Pari matkalaista kapusi Porvoon huitteilta mukaan, ja parilla muulla alkoi raksuttaa siinä vaiheessa, että olisipa pitänyt kysyä. Bussi ajoi miltei kotini vierestä, joten palatessa sain jäädä matkasta. Jos olisin olut fiksu, olisin alun perin kysynyt mahdollisuutta tulla mukaan matkan varrelta – tai järjestäjät olisivat voineet antaa viitteitä reitistä ja mahdollisuudesta kiivetä sopivalta pysäkiltä kyytiin. Ja hei, kun mukana on lauma somettajanaisia, latausmahdollisuus ja riittävä määrä wc-paperia linjurissa olisi huippujuttu…

Shoppailukierros tehokkaasti lounastamisen ohella

Meillä oli perilläoloaikaa kolmisen tuntia. Liikkeitä on tulossa reilu kuusikymmentä, ja nyt oli 25 ensimmäistä avoinna. Lahjakassissamme oli Lumenen / Nordic Beautyn tuotteita ja Lindtin suklaata ja 50 euron lahjakortti, jonka sai käyttää haluamassaan liikkeessä. Tutkailtuani paria laukku- ja vaatekauppaa mietin jo, voiko ostaa viidelläkympillä suklaata, kun on aikuinen, mutta päädyin Le Creusetiin, keittiötarvikeliikkeeseen. Myyjälle lahjakorttini oli yllätys, mutta nopea puhelu selvitti, miten maksu käytännössä hoituu. Nyt minulla on upouusi piirasvuoka. Kiitos!

Zsar outlet Virolahdella

Zsarin kotisivut tässä. Tuotemerkit puolestaan täällä. Somessa Zsar on Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa.

Ostoskylässä on jokunen ruokapaikka ja kahvila. Meille tarjottiin lounas aasialaisessa ravintolassa, Fu Hingissä. Kotisivujen mukaan maut tulevat Kiinasta, Thaimaasta, Japanista ja Koreasta. Salaattipöydässä oli myös sushia ja näyttipä olevan tiskinkulmalla erillinen sushimenukin. Alkupaloina maistamani kasvis- ja lohivaihtoehdot olivat herkullisia.

Palvelu oli erinomaista: ystävällistä, pätevää ja nopeaa. Henkilökunta huolehti siitä, että kahvi- ja teekannut pysyivät täysinä. (Tee oli pettymys. Katsoin väristä, että saattaisi olla jasmiiniteetä, mutta oli jotain laimeaa litkua, jota ei ollut haudutettu kunnolla. Ovatko venäläiset vielä teekansa? Ainakin tuntemani osaavat sitä keittää. Mitähån sanovat tuosta…)

Lounaalla noutopöydästä voi nauttia hyvinkin kolmen lajin aterian keittoineen ja salaatteineen. Jäätelöä on tarjolla ja hedelmäpaloja. Ruoka oli perushyvää muttei erityisen mieleenpainuvaa, tai sitten maistelemani vain sattuivat olemaan mietoja lajeja kaikki. Kasvisvaihtoehtoja oli paljon, ja iloitsin siitä. Kasvisruoat ovat kai yhä jonkinlainen testi keittiölle.

Fu Hing. Lounaan noutopöytä notkuu.

Käväisin vielä Espresso Housessa nielaisemassa tuplaespresson, ja sitten oli aika kiivetä bussiin. Tammiale houkuttaa varmasti takaisin, sillä taskuuni jäi oinen lahjakortti. Se on tiettyyn liikkeeseen eikä ollut vielä tänään voimassa, Kävin jo kuitenkin tutkailemassa valikoimaa ja löysinkin vaihtoehtoja, mutta saattaahan mukaan tarttua lopulta jotain ihan muuta.

*** Tämä kirjoitus on tehty kaupallisessa yhteistyössä. Zsar outlet tarjosi kuljetukset Helsingistä Virolahdelle outlet-kylään ja takaisin, lounaan (12,50) ynnä muut matkaeväät ja lahjakassin tuotelahjoineen ja lahjakortteineen (50 eur). ***

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *