Voisi mennä uudestaan – stop over Islannissa

Icelandairin lentoon Yhdysvaltoihin tai Kanadaan voi yhdistää pysähdyksen Islannissa

Kesäloma oli uuden työn vuoksi palkaton vapaa, mutta onneksi pitkään suunniteltu matka järjestyi. Kohde, Toronto, sisälsi tiiviin yksityiselämään ja ystäviin liittyvän ohjelman, mutta sain siihen liitetyksi kauan haaveilemani piipahduksen Islannissa.

 

Matkaseurana oli Foodiesisko, ja pysähdyimme yön yli mennen tullen Islannissa.

Majoituksena mennessä oli kohtuuhintainen Guesthouse Keflavikissa vain muutaman kilometrin päässä lentokentältä. Heti tuli olo, että voisi tulla majailemaan siinä useammaksi yöksi ja tutkailla maata tarkemmin. Nyt ei ohjelmassa ollut kuin kävelyretkiä.

Paluumatkalla yövyimme Reykjavikissa, mistä bussi kulkee lentoasemalle noin kolmessa vartissa. Niihin kortteleihin sattui enemmän turistimeininkiä, joten Keflavikin seutu houkuttaisi varmaan ensi kerralla enemmän.

Voisihan sieltä tehdä päiväretken tai pari Reykjavikiin, tuumimme.

Paluumatkalla sattui oikein kaunis päivä, kun mennessä ilma oli harmaa ja vähän sateinen. Viimemainittu on kai tyypillistä? Kesälläkin kannattaa ottaa mukaan pitkähihainen.

Vaikka oltiin heinäkuussa, sesonkina hyvinkin, ei päivän pysähdyksessä ehtinyt tulla mikään yltiöpäinen turistiähky. Palatessa aikaerorasitus vei voimia ja kulutin muutaman iltapäivän tunnin torkkuihin. Jotain olin kuulemma unissani uikuttanut.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *