Viikonloppuloma Helsingissä – musiikkia ja messuja

Muutama vanha raitiovaunu Korjaamolla

Ystäväni kanssa meille on tullut tavaksi viettää silloin tällöin pikku loma yhdessä. Matkakohteen määrää usein jazz, jota olemme kuunnelleet mm. Turussa Helsingin lisäksi.

Tällä kertaa meillä oli aikaa peräti torstai-illasta sunnuntaihin, ja ystävien tapaamisen lisäksi ohjelmaamme mahtui vaikka mitä.

Ennen ystäväni saapumista minulla oli aikaa pistäytyä runoillassa, ja siitä omassa jutussaan myöhemmin.

Helsinki oli jo lumeton, joten kävi ihan etelänlomasta. Ystäväni saaapui vielä  isompien kinosten keskeltä kuin minä, ja tepsuttelimme pienen matkan hostelliin ihmeissämme siitä, ettei tarvitse liukastella.

#helsinkinaturalwine2019, ravintola Sicapellen annos

Tosiaan jäisin, mitä eteen sattui, oli sitruksinen jäämurska jälkiruokavaahdossa. Lauantaina piipahdimme Helsinki natural wine -tapahtumassa. Parisataa alkuviiniä, olutta ja siideriä sekä muutama ravintola maisteluannoksineen oli koolla Kulttuuritehdas Korjaamossa. Pääsylippu ovelta maksoi 15 euroa, ja samalla saattoi ladata kortin, jolla annokset maksettiin. Narikkamaksunkin sai kätevästi samaan laskuun

Kortteja oli 30 ja 50 euron suuruisina valmiiksi ladattuina, mutta haluamansa summan sai pyydetyksi ilman mukinoita.

Olin seurannut tapahtumaa somessa, ja mieleni teki mennä herkuttelemaan. Jopa ilmeni pari uutta matkakohdettakin haavelistalle…

Ja tutuista kohteista uusia yksityiskohtia. Kerrallisella Porvoon.päiväretkellä koetin ehdottaa ravintola Sicapelleä silloiselle matkaseuralle, joka vain tiedusteli, että kumpi minä olen niistä. Oikeastihan ravintolan kotisivuilla on myös nimen ja paikan tarina.

Perjantai-iltaan ymppäsimme kaksikin jazzkeikkaa. Pianosoolo Plazan aulabaarissa on tarjolla tiistaisin ja perjantaisin klo 18. Alkuilta tuntuu mukavan rauhalliselta, vaikka respan lähellä ollaankin, ja aulabaarista saa myös pientä syötävää. Koskettimille kätensä laskee Karri Luhtala.

Lassi Kouvo on isännöinyt Papa Albert Friday Jazz Clubia jo viisi ja puoli vuotta. Hänen kanssaan tulee soittamaan joka viikko vaihtuvia vieraita, ja säännöllisesti järjestetään jamit. Viime viikonloppuun osui jamiperjantai, joten ensimmäisen setin jälkeen kappaleen tai parin ajaksi päsi esiintymään moni muukin. Seuraavat jamit 12.4.

Shoppailun lomassa perjantaina kävin vihdoin minäkin katsomassa Oodia, keskustakirjastoa. Eipä ihme, että se on nähtävyys. Todellakin paikka, jossa voi viettää aikaa.

Olin vähän havitellut, että ehättäisin myös luonnonkaunis-messuille, mutta eipä sitä näköjään kaikkea yhteen viikonloppuun ympätä. Toisen kerran!

Kaiken kaikkiaan rentouttava viikonloppu: runoja, musiikkia, herkuttelua ja keskustelua. Ihan parasta, Miten sinun viikonvaihteesi sujui?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *