Terveisiä Turusta

 

Vietin viikonlopun Turussa. Majoituin laivahostelli Boreassa, ja niillä nurkilla ollessa on aina hiippailtava katsomaan suurta päivänkakkaraa. Varsi on penkki, jolla voisi kai istuskellakin.

En tiennytkään, ennen kuin luin täältä, että veistoksen (2011) eliniäksi arvioitiin 3 – 5 vuotta, ja sen oli tarkoitus symboloida myös luonnonkukkien lyhyttä ikää. Kukka on Forum Marinumin ja Suomen Joutsenen välissä, ja niin veikeä, että sitä kannattaa käydä katsomassa. Jokirantaa on muutenkin mukava kävellä, ja jos nälkä tai kahvijano yllättää, herkuttelupaikkoja reitiltä löytyy vaikka millä mitalla.

Viikonloppureissun pääsyy oli tällä kertaa Turku Jazz Festival, joka on Suomen vanhimpia jazztapahtumia ja palasi muutaman kesävuoden jälkeen alkuperäiselle paikalleen kevääseen. Lauantaina töiden jälkeen liki viisituntista bussimatkaa Turkua kohti köröttäessäni mietin kyllä, että kannattiko. Mutta kannattihan se. Voimat riittivät kahteen konserttiin, ja sitten entisiltä konnuiltani Turkuun ajellut ystävä ja minä olimme valmiit iltapalalle ja petiin.

Logomosta kuljeksimme kävelysiltaa radan yli keskustaan etsimään paikkaa, josta sai evästä vielä 21 jälkeen, ja löytyihän sitä kanarullaa.

Borea on mukava hostelli; olen yöpynyt siellä muutaman kerran Turussa käydessäni. Harmi, että käyntini kaupungisa tuntuvat aina olevan pikapiipahduksia. Joko viivyn yönseudun, korkeintaan kaksi, tai sitten vain päiväsydämen ennen laivaannousua, joka on tavalisimmin Viking Line Gracen iltalähtö. Suosikkilaivani vie todennäköisesti teemaristeilylle aiheenaan samppanja tai Flame Jazz Cruise.

Niin se vain pienikin piipadus piristää, vaikka lähtemisessä on oma riesansa. Bussissa sain jonkin verran kirjoitetuksi ja lueskelin. Tällä viikolla olisi yhden kirjoituskilpailun viimeinen osallistumispäivä, ja tahtoisin kovasti lähettää tarinan tai pari. Ei niin että viikon arkitouhuissa suuria luovuuden rakoja olisi.

Mitä teidän viikonvaihteeseenne ja arkeenne kuuluu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *