Miten kävi lukuhaasteiden?

Olenkos alituisessa ahmimisiässäni muistanut seurata ja kirjata lukuhaasteiden etenemistä? No en. Vaikka kirjoittelin niistä kohtalaisen innostuneesti, aktiivisimmin olen seurannut muiden lukijoiden haastepäivityksiä ja huomannut käytänteitä, joissa sama kirja merkataan useampaan kohtaan. No jaa, mikäpä siinä.

Viime viikon lopulla pyörin kotikaupungin Suomalaisessa kirjakaupassa, ja tarjouslaarissa oli kirjoja e-u-r-o-l-l-a. Kyllä. Euron kappaleelta. Alkuperäiset hinnat nykyromaaneille normaaleja yli kolmenkympin lappuja. Noin vain muutamassa minuutissa säästin satasen, jos joku etsii panostan ja pihistän -tyyppisiä aiheíta tästä blogista…

Mukaan kouraisin kolme opusta: Jean Kwokin Käännöksiä, Meri Kuusiston Amerikkalainen ja Pekka Hiltusen Iso.

Ajattelin, että meneeköhän kirjailijalle pari senttiä, ja ovatpa pois makulointipinosta. Tiedän, etten olisi maksanut opuksista normaalihintaa, en nykytuloillani. Silti läikähti sääli. Kolme euroa kolmesta kirjasta, hyvä jos kahvikupillisen verran kaupungilla pyöriessä.

Pidin kaikista. Hiltunen sopii Helmet-lukuhaasteen kohtaan 42 (adjektiivi kirjan nimessä), Kuusisto esimerkiksi 1:een (kirjassa muutetaan), ja Kwok kohtaan 32 (kirjassa käydään koulua tai opiskellaan).

Kaikki voisivat olla selviytymistarinoita (33), sattumanvaraisesti valitsemiani (41), ja kunkin nimessä on vain yksi sana (46).

Minulle lukuhaasteiden merkitys voikin lähinnä olla tuo, että ehdotelmat antavat näkökulmia valita uutta lukemista; minua kun ei sinänsä tarvitse kannustaa siihen, että tarttuisin kirjaan. Noiden kolmen ostoksen kanssa olisin voinut myös pelata peliä ”etsi mahdollisimman monta haasteen kohtaa, johon sama kirja sopii”. Mutta kun en suostu suorittamaan lukuhaastetta niin, että kaikki on rastitettu kymmenkunta opusta lukemalla…

Huhtikuussa kirjoitan opuksesta, joka täyttää Helmet-lukuhaasteen kohdan 49. Vuonna 2018 painettu kirja saapui kustantajalta arvostelukappaleena tänään. Harmi, että olen julkkareiden aikaan muilla mailla.

Seuraatko sinä lukuhaasteita tai oletko laatinut oman? Miten on sujunut?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *