#lautasella2018 – Messukeskuksen herkkupäivä

Vegaaniibrunssi lehdistötilaisuuteen osallistujile perjantaina. #lautasella2018
Vegaanibrunssi lehdistötilaisuuteen osalllistujille. #lautasella2018

Huhtikuun matkakohde oli Messukeskus! Sain bloggaajapassin sekä #eläinystäväni2018- että uudenuutukaiseen #lautasella2018-tapahtumaan.

Messuohjelmassa oli luvassa paljon tuotteita ja tietoa ruokavalioista, -allergioista, kasvis- ja vegaaniruoasta. Koska pidän kasvisruoasta, vaikka sekasyöjä olenkin, tämä kiinnosti minua erityisen paljon.

Brunssia ja suuntaviivoja

Bloggaajat pääsivät kuuntelemaan lehdistötilaisuutta ja syömään vegaanista brunssia (olikohan sama kattaus lauantaina messuvieraille?). Lavalla esittäytyivät muutamat asiantuntijat, mm. ravitsemusterapeutti.

Kuulimme esim. siitä, että merkinnät vaihtelevat paikasta toiseen. Jos on tottunut luottamaan siihen, että G ravintolan listalla merkitsee gluteenitonta annosta, jossain se onkin nimenomaan sen merkki, että ruoka sisältää gluteenia. Käytänne ei ole yhtenevä. herkistynyt matkailija saa olla tarkkana!

Maisteltavana oli leipää, kylmiä ja lämpimiä syötäviä (lehtikaalilasagne lämpimissä!), vegaanista juustoa, kahvin ja teen (Earl Grey näytti olevan pettymys jollekulle vieraalle; saisimmeko ensi kerraksi valikoimaan vaikka vihreää ja yrttiteetä?) kanssa leivonnaisia, tuorepuristettua appelaiinimehua. Ja kaksi palvelualtista herrasmiestä, jotka saivat useamman astiakärryä kyselevän ujostelemaan, kun vapauttivat meidät tiskikuormasta.

Gluteeniton hyvin edustettuna

Minusta näytti, kun silmäilin messutarjontaa, että gluteenittomia tuotteita oli tarjolla monesta leipomosta. En juuri viivähtänyt esittelypisteissä, koska kovin lähellä ei ole nyt viljattomia tai gluteenittomia. Uteliaisuudesta osuin maistamaan Pirkka-tuotteita, ja yllätyin.

Jos olet pitkään ollut gluteeniton ja muistat ajan, jolloin tarjolla oli ainoastaan sitruunapullia, joita tulit kurkkuasi myöten täyten, rohkaise mielesi ja maista Pirkan uutuutta! Sitä ei voi kuulemma edes verrata noihin, ja minun suuhuni se oli mehevä, kimmoisa ja sellainen, että voisin tarjota samoja sitruunapullia koko porukalle, gluteeniton tai ei.

Kalle Naatula #lautasella2018-tapahtuman näytöskeittiössä

Elävää ja vihreää

Lapsuuskodista saakka kotiruoassa on ollut myös elävää ravintoa kuten ituja. Vietin pitkän, mukavan tovin Elävän ravinnon yhdistyksen pisteessä, maistoin vihermehua (kurkkupohjainen) ja juttelin. Ann Wigmore oli äitini puheissa tuttu nimi, vaikkei meillä siihen menty, että uuni pois keittiöstä…

Elävää ravintoa ei kypsennetä yli 40- tai 42-asteiseksi, vaan käytetään esim. hapattamista. Onko lukijoiussa hapankaalin ystäviä? Minä kuulemma taaperona kuljin kädet ojossa äidin perässä ja pyytelin, että anna hapanta!

Näytöskeittiössä ehdin maistella Kalle Naatulan vihersmoothieta

Kuka reagoisi bloggaajaan?

Lautasella-messut oli uusi tapahtuma Nyt tiedetään, että se saa saa jatkoa ensi vuoden huhtikuussa.

Aivan varmasti monella yrittäjällä ja maahantuojalla on kokemusta messuista ja tapahtumista jo paljon.

Silti useammassakin pisteessä tuli se tuntu, että tiedon saaminen oli oman aktiivisuuden varassa, kiinni siitä, mitä keksin kysyä. Uusi ja kiinnostava tuotemerkki – missä myydään, mistä näitä messujen jälkeen saa? Mitä käytätte leivonnassa? Mistä nämä tulevat?

Vaikka pysähdyin pöydän ääreen mielestäni rauhallisena hetkenä, avasin keskustelun joko kertomalla, miksi kiinnostuin niin paljon, että jarrutin ja siihen parkkeerasin, tai sitten kysymällä jotain, pallottelua ei oikein tuntunut irtoavan.

Elävän ravinnon yhdistys osasi työnsä, jakoi lehdistötilaisuuteen tulleille materiaalit ja myöhemmin ständillä kyseli minultakin. Juttu jatkuu.

Ja kun olin jo viilettämässä ulos, muuan Albert-niminen kaurapaketti tahtoi mukaani ja tarjosi toisen messupäivän kotimaanmatkailuideoista. Mutta se on uusi tarina se.

Hinkkalan kartanon gluteeniton luomukaurahiutale Albert. #albertkaura #lautasella2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *