Karvapöpöt

Paras herkku on salaatti

Tässä näet kämppikseni!

Karvakorvat oat asustelleet kanssani viitisen vuotta. Harmaa Peppi on ruokakuppien kuningatar, Ninni taas hellä hoitajakissa, joka jatkaa siitä, mihin vyöhyketerapeutti jäi.

Pepin piirteitä

Hiljainen. Luulin kauan, ettei otus edes osaa naukua. Se on kova kehräämään kyllä jahurisee minuuttutolkullla sylissä, kun astun sisään, mutta juttelee muuten yleensä lempeän kysyvästi kurahdellen. Kerran sitten ruoka oli lopussa. Löytyihän sitä ääntä, kun asiaa tuli.

Peittorohmu. Talvikausien ongelma on, että jaloissani nukkuva Peppi onnistuu jotenkin kiskomaan miltei koko peitteen itselleen, Se on pahempi kuin pikkulapsi! Herään kesken unieni palellen pieni täkinkulma toisella olkapäälläni. Loppu on kissan alla. En tajua, miten noin pieni otus onnistuu kiskomaan niin paljon itselleen.

Peppi

Älykkö. Tähän päätelmään tulin, kun kaksi kirjaston kevyttä viihderomaania joutui Pepin kynsisilppuriin. Vakavammat opukset katti jätti rauhaan, mutta noihin kohdistuva kritiikki oli runtelevaa. Tai sitten kustantamo painaa kissanminttupaperille.

Aina maittaa. Jos en minäkään koskaan vastusta syömistä, Peppi on aina valmis, vaikka sattuisin kaartamaan keittiön suuntaan hakemaan vesilasillista. Salaattia popsitaan kylki kyljessä, mutta eivät ne ihan kasvissyöjiä sentäs ole, joskin Ninnille saattaa kelvata myös kurkku ja Pepille suppilovahvero.

Tyypillistä Ninniä

Kaipaa ja antaa hellyyttä. Ninni on joskus varsinainen puskuripässi, joka siirtelee nenääni pitkin naamaa. Kosmetologikissa herättää otsaryppyjen silottelukuorinnalla, joten ilmankos saan kuulla näyttäväni ikäistäni nuoremmalta. Pesee Peppiä, jos tällä on huono tukkapäivä.

Suupaltti. Laulaa mutkikkaita lauluja. Oitis tulee selittämistä, kun puhun puhelimessa. Keskustelee siitä, miten päivä on sujunut.

Ninni (keräsi eniten tykkäyksiä Instagramissa tällä viikolla)

Pyykkivastaava. Kerrostalokodissa on pesutupa, ja joskushan se ruuhkautuu tai olisi vapaana, kun minä en pyykkipussin ääressä. Sillon Ninni antaa muikkarin hoitamattomista kotitöistä. Se kaataa koko säkin isoon kylppäriini ja makaa puseropesässä syyttävä ilme pikku naamallaan. Tee jotain!

Nukkuu lähellä, mieluiten häntä suussa. Miksei sitä nättiä naamaa ja roosaa kolmiokuonoa voi näyttää, kun kapuaa rintalastani peitoksi? Ainako on tungettava häntä suuhun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *