Helmikuun matkapäivät

Seljankaa popsin Tallinnassa viime syksynä.

Miten määrittää, mikä on matkapäivä? Tammikuisia menemisiä laskeskellessani käytin kahta perustetta: olen yön pois kotoa (lähistöllä kaverin mökillä tms.) tai vähintään 50 km:n päässä kotoa, jolloin useimpien matkavakuutusten voimassaolo alkaa.

Matkamessuilla joku kysyi, montako matkapäivää tulee vuodessa, enkä matkabloggaajan roolissani osannut vastata. Niinpä ajattelin koostaa kuukausittain tilastoa Ananasaikaan. Koostan sitten vaikka jotain osatakseni vastata summittaisesti edes seuraavan kerran.

Helmikuussa, jolloin työsilppu pirstaloitui entisestään, ohjelmaan mahtui sentään

  • Tallinnan-risteily: ostin marraskuun lopussa Eckerö Linen black friday -tarjouksesta euron hintaisen päiväristeilyn. Uusi löytö oli suloinen italialainen viinibaari, Osteria Gallo Nero. Enimmäksen toscanalaisia viinejä, ja voi ostaa vaikka annoksen juustoja ja muita naposteltavia siihen seuraksi. Kotisivuilta näet lisää.
  • Päivä Tukholmassa -risteily, joka kului siellä pikkuisilla matkamessuilla. Lasketaanko siihen kolme matkapäivää, launataista maanantaihin.
  • Yksi oikein kiva ilta työmatkalla Helsingissä, ihan päiväseltään huristin työmatkalle ja takaisin. Kyse oli erään suomalalisen matkailusovelluksen esittelystä. Yleisön saataville WoWanders tulee kesällä, mutta sen varhaista versiota on jokin matkailijaporukka jo testannut.

Jos pakkaset sattuvat vielä joskus loppumaan tai edes asettumaan, yritän varmasti lisätä päiväretkiä kotimaassa ohjelmaani. Mutta nyt on sohva ja kissan kylki kutsunut niin, että lyhyestäkään työpäivästä en ole rientänyt bussiasemalle vaan kotiin.

Maaliskuuksi on tiedossa ainakin viikonloppu Turussa.Voitin Facebook-arvonnassa liput Turku Jazz Festivalin konserttiin.

Ovatkos lukijani talvilomatunnelmissa näinä viikkoina? Mihin se suuntaa? Vai onko tiedossa suloista kotoilua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *