Viikonloppu Mariellalla ja #PanoramaWorldFestival Tukholmassa

Viikonloppuna olin Kukkarepputäti ja loikkasin laivaan.

Löysin mukavanhintaisen kyydin Helsingistä Viking Linen Mariellan kyydissä, vaikka talvilomakausi vaikutti hintoihin ihan selvästi. Jotkin aikomani matkavaihtoehdot joutuivat äkkiä pois listalta.

Olin saanut sähköpostiini kutsun pienille matkamessuille, Panorama World Festivalille. Kreikan kohteet ja saaret olivat hyvin edustettuina, samoin esim. Filippiinit. Monissa esittelypisteissä oli ruokamaistiaisia. Herkullisia välipalapatukoita, jotka valmistetaan seesaminsiemenistä, hunajasta ja kuivatuista hedelmistä. Oliiviöljyä, balsamicoa ja leipää. Italian herkkuja. Juomia. Oliiveja, juustoa…

Minua kiinnostivat eniten Kanarian saaret, varsinkin Teneriffa. Sainkin tuhdin esitepaketin, ja kun ne eivät kertaselaamiseen jäisi ja vilkaisun jälkeen paperinkeräykseen päätyisi, otin paperikassin vastaan. Ystävällinen esittelijä tarjosi muutaman tärpin lomasaarelta ja kehotti lähettämään sähköpostia, mikäli kysyttävää tulisi.

Olen aika varma, että tälle talveen kyllästyneelle sitä tulee. Maanantaiaamuna Katajanokalta Kauppatoria ja Kamppia kohti tallustaessani ajattelin noin 5769. kerran, että vi-haan tätä jääpaakkuista talvea.

Tukholman-laivat kun ovat viime vuosina olleet matkaohjelmassa ainakin parisen kertaa vuodessa, huomasin, etten pidä laivan viihdeohjelmaa enää välttämättömyytenä omalla risteilylläni. Yksin kun tällä kertaa matkustin, saatoin huoletta loikoilla ja nukkua hytissä, milloin en ollut ruokapöydässä.

Ja mietin, että tästä lähtien taitaa buffetpöytäkin olla liikaa… Meriaamiainen on kyllä ihana.

Tukholmasta en tällä kertaa kovin paljon kerennyt nähdä, koska vietin muutaman tunnin messuilla. Pendelöin keskusasemalta Älvsjöhön messuhalliin ja takaisin ja palasin kävellen laivalle.

Aamusella kokeilin ensimmäistä kertaa Viking Linen omaa bussikuljetusta keskusasemalle. Menolippu maksoi kuutisen euroa.

Pienikin piipahdus virkisti. Messuinnoissani olen lukenut nyt Teneriffan-kohteista. Jospa se ei jäisikään pelkkään lukemiseen.

Miten siellä, nautitko lumesta, lomasta ja talvesta vai  kaipaatko lämpöön ja aurinkoon? Tai oletko jo vaihtanut maisemaa, ehkä pidemmäksi aikaa? Millainen kokemus se oli?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *