Tutustuin Farfallaan ja muita viikonlopun kosmetiikkaostoksia

Farfalla-luonnonkosmetiikka tuntuu heti ihanalta iholla.

Kaverini kehui Farfalla-nimistä luonnonkosmetiikkasarjaa taannoin, kun vietimme iltaa yhdessä. Niinpä kun satuin olemaan Helsingissä päivänä, jona Farfallan pop up -kauppa oli avoinna, menin innostuneena nuuhkimaan, mitä olisi tarjolla.

Sveitsiläistä luonnonkosmetiikkasarjaa on tehty ainakin 30 vuotta. Raaka-aineissa on paljon luomua. Naisten työtä tuetaan. Tuottajat tunnetaan… Kuulostaa hyvältä ja kestävältä sinänsä. (Mutta miksi, oi miksi on tarvittu vielä pahvirasia ihoöljypullon ympärille? 30 vuotta sitten sekin oli varmasti hyvä juttu, mutta entä nykyään? Eikö pakkausjäte ole jo muutenkin melkoinen ongelma?)

Ostin geeliä, jossa on aloe veraa ja kurkun siemeniä. Sitä ja öljyä olen käyttänyt muutamana päivänä, ja tuntuvat tekevän hyvää. Pidän geelimäisten tuotteiden nopeasta imeytymisestä, ja aloe vera on mieluisaa. Öljyjä olen käyttänyt aika harvoin, mutta talvi on hyvä aika tehdä tuttavuutta, vai mitä. Mukaan lähti myös kasvoille suihkutettava appeliininkukkavesi, ihanan piristävä vaikka kesken päivän touhujen.

Tuotteista oli testerit, ja myyjän silmät seurasivat tarkasti, mihin katseeni pysähtyi. Ammattitaitoinen tuntu siinä, mitä tuotteita he suosittelivat.

Tuoksujakin oli. Mumisin, että jos minä saisin päättää asioista, pukisin aamulla hajuvettä siinä kuin vaatteetkin, mutta kun yliherkkiä on niin paljon ympärillä. Vaan ilmeisesti luonnonkosmetiikka olisi siinäkin suhteessa eri juttu. Tuosta varmaan avautuu jotain, mitä haluan vielä opetella.

Noin 55 euron laskussa oli sillä erää riittämiin, joten tuoksut jäivät ostamatta. Sampoitakaan en nyt ottanut, kun olin juuri ostanut toista merkkiä. Pisteet Lushille siitä, että 1) palasampoo kulkee lennoillakin huoletta ja 2) pakkauspulmista päästään, kun jo liikkeessä voin sujauttaa sampoopyörylän omaan saippuakotelooni. Tuo on edelläkävijän meininkiä.

Saatavilla oli jonkin verran koruja ja muuta kotiin ja lahjaksi sopivaa. Ehkä pitäisi koota kaveriporukka ja sopia koruretkestä?

Onko Farfalla sinulle tuttu? Mihin seikkoihin kiinnität huomiota, kun ostat luonnonkosmetiikkaa? Vai valitsetko jotain muuta? Mikä sinulle on tae siitä, että luonnonkosmetiikka on sitä mitä sanoo olevansa?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *