Tukholma – tutussa aina uutta

Iltakahvilla ystävien kanssa mainitsin olevani lähdössä Tukholman-risteilylle. ”Meidänkin pitäisi mennä”, pöytäseuralainen ehdotti toiselle. Vastaus: matkakumppani oli käynyt siellä jo kahdesti. Sinnikäs ehdottelija sanoi käyneensä kymmenesti, mutta kotihiiren kanssa sopisi silti mennä uudestaan,

Hätkähdin huomaamaan, etten taida osata sanoa, montako kertaa olen ollut Tukholman-laivoissa. Tämä on aika hassua, koska risteilyt ovat olleet tiiviimpi osa elämää vasta viime vuosina, kun satamakaupungit ovat olleet lyhyemmän matkan päässä. Silloin kun työpäivän verran olisi pitänyt kököttää autossa tai junassa edes terminaaliin päästäkseen, en nähnyt koko risteilytouhussa mitään mieltä. Enkä ollut mikään bilettäjä nuorenakaan, joten laivaelämästä riitti epäilyksiä.

Äskettäin Viking Line ähetti lahjakortin, ja Tukholman-reissu Mariellan kyydissä valikoitui ohjelmaan.

 

Junahullun uusi lempikauppa löydetty.

Ikkunassa oli junia ja volkkareita, ja vaikka kirjojakin näkyi, en heti tajunnut antikvariaatiksi. Trafik Nostalgiska Förlaget, TNF, on ilman muuta seuraava käyntikohde, kunhan Tukholmaan taas osun. Jokin junakirja omassa hyllyssä voisi olla kiva.

Minä kun olen junahullu. Pienenä halusin veturinkuljettajaksi, eikö olekin naisellista? Olen aina asunut lähellä rataa tai asemaa, joten silloin kun junalippujen hinnoissa vielä oli jotain kohtuutta, oli aika helppo päättää kotimaanmatkan äkkilähdöstä ja huristaa pohjoisilta kotikonnuilta vaikkapa päiväksi Helsinkiin.

Nytkin ikkunasta näkyvät raiteet, mutta siitä huristaa vain tavarajuna tehtaaseen.

Missä sitten tällä kertaa Tukholmassa kävin, kun noin houkutteleva kauppa jäi tulevaan? Lue täältä.

Mitä sinä touhuat Tukholmassa käydessäsi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *