Syitä haaveilla paikkariippumattomasta työstä

Tämä ei allergisoi toisin kuin koivut… Kuvituskuva: @rositavisio -instagram.com/rositavisio

 

Hei, onko sinulla Twitter-tili? Jos sinulla on lisäksi unelma tai vinkkejä paikkariippumattomasta työstä, mitäs jos tulisit viikon päästä juttelemaan aiheesta #matkachat-keskustelussa?

Viikon nopeimmaksi puolituntiseksi mainitun keskustelun mittaan on viisi ylläpitäjien kysymystä kulloisestakin aiheesta. Twitter-chat alkaa maanantaisin 20.30, ja puolituntinen tuppaa ainakin tällä käyttäjällä venymään, kun pitää selailla vastauksia vielä kauan jälkeenpäin ja vastata saamiinsa kommentteihin. Osallistun matkachatiin matkabloggaajaminänä, joskin myös Ananasaika on Twitterissä, kuten ehkä muistat.

Olen kyllästyttänyt kaveripiirini kitisemällä Teneriffalle muutosta. Kohta on pakko lähteä, koska jutut kulkevat selän takana.. Vasten kasvoja saan kuulla kasaavani itselleni paineita. Sitä ei sanoja selitä saati perustele.

No, liukkautta/pakkasta/pimeää/tuiskua karkuun ei olisi ainoa syy. Voisin karata myös allergia-aikaa, joka nielee elämästäni kuukauden joka vuosi. Vasta aikuisena olen oppinut, miten kaunis toukokuu on, vaikka vieläkin menetän siitä suuren osan, kun istun sisällä niistämässä. Teneriffalla olisi palmuja koivujen sijaan….

Mutta millä eväillä?

Mitä siis kuuluu aikeille muuttaa työtään toiseksi?

Tuleeko niitä unelmahommia?

Tänään on pikkuinen juhlanaihe. Yritys, joka etsi bloggaajaa kirjoittamaan toisinaan sivustolleen (yrityksen blogiin), otti vihdoin yhteyttä ja arveli, että juttu kerrallaan voisi kokeilla.

Hihittelin pitkin iltaa, että jos olen myynyt kaksi tuntia opaspalveluita ja yhden blogikirjoituksen, joko saan luopusta 2/3 arkisilpusta, osista, jotka näännyttävät eniten. Hmmm. Kuulemma suunnitelma pitäisi olla varasuunnitelmineen.

Paljon on etenemistä, jottei hyvä aie jäisi haahuiluksi ja haaveiluksi, vaan niistä unelmahommista tulisi toteutunut unelma.

Uskaltauduin myös tilaamaan bloggaajan valmennusta, muutaman videon mittaisen verkkokurssin. Saapa nähdä. Kerron myöhemmin tiistaina alkavasta jutusta.

Apua kuvaajalta

Tästä lähtien blogissa ja somekanavissani alkaa vilahdella käyttäjätunnus @rositavisio. Häneltä saan käyttööni kuvia tai apua kuvankäsittelyyn. Hänellä on myös bloggaaja- ja muuta kirjoittajakokemusta. Löydät hänet Instagramista.

Olen kiitollinen ja huojentunut, minä kun haluaisin vain kirjoittaa, kirjoittaa, kirjoittaa.

Vaikka sitten siellä Teneriffalla.

6 ajatusta aiheesta “Syitä haaveilla paikkariippumattomasta työstä”

 1. Hmmm, miksiköhän nuo kuvat menee mobiilinäkymässä kiinni tuonne oikeaan reunaan…

  Onnea tähän saavutuksista!! 🙂 🙂

  1. Kiitos!

   Ohhoh, mikähän siinä… Eikö teema olekaan optimoitu? Onko koko ajan ollut sama?

  1. Kiitos kovasti!

   Pitikin kommentoida kirjoitustöiden haalimista käsittelevään blogikirjoitukseesi, että juu, on se yhtä lypsämistä. Nyt kävi vielä niin, että tilaaja luuli vastanneensa, mutta viesti oli kadonnut jonnkein. Onneksi olemme vuosia sitten tavanneet kasvotusten, joten oli tuntumaa sen verran, että rohkenin kysyä. Myös perusteluni siitä, miksi laskutan rahaa enkä tyydy näkyvyteen, meni perille. Jihuu!

 2. Luin ensin palkkariippumaton työ ja ihmettelin, että keksin siihen vain yhden ”syyn”: lottovoitto. 🙂 Mutta juu, paikkariippumaton työ olisi kyllä kiva ainakin osittain. Mun ongelma on, että haluaisin aina kaiken: työkaverit, joiden avulla oppii koko ajan paremmaksi ja saa nauraa ja pähkäillä ja purnatakin. Mutta välillä tekisi hyvää myös siirtyä koneen kanssa palmun alle kuukaudeksi pariksi. Onnea blogipestistä ja muista uusista askelista kohti unelmien toteutumista. Jään kuulolle, mitä opit ja miltä kurssi yms. vaikuttavat.

  1. Huh, palkasta olen kyllä valitettavan riippuvainen…

   Jostain syystä onnistun haalimaan hommia, joissa pitää itsekseen osara ottaa selkoa monista jutuista. Kolmen tai neljän työnantajan pestistä toiseen hyppiessäni (viikon varrella, älytöntä) mietin toisinaan, että yrittäjän elämä olisi jo tuttua ja että orientoituisin asiakassilppuun paremmin.

   Eilinen opastus meni muuten hyvin. Olivat tyytyväisiä, kun saivat saksankielisen kierroksen kaupungilla – perheessä oli jälkikasvua, jonka englannin polotus saattaisi turhauttaa.

   Lähetin ensimmäisen vieraskirjoituksen nyt. Iloinen uutinen halaa kissaasi -päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *