Saappaista sandaaleihin

Talvesta kesään pian

Lentoliput odottavat sähköpostissa.

Minäkin olen odottavalla kannalla, vaikken tiedä oikein, mitä kaikkea odottaa. Reppuun lentää mekko tai toppi, kunhan ohi kulkiessani muistan lisän sinne heittää.

Matkan aika on huhtikuun alussa ja kohteen talvikin vastaa mukavaa täkäläistä kesää. Mitenhän on kahden viikon päästä, joko voi Helsinki-Vantaalle pikkukengillä kulkea? Perillä on pihlajan sijaan palmuja.

Reppuun menee keveitä kesävaatteita ja toive, että muutama ehtisi kuivua matkan aikana… Koska hostellissa tulee pyykätyksi ja käsimatkatavaralla mennään.. Kuinkahan on kosteaa tuohon aikaan? Ei kai semmosita kuin talvisin?

Menolento on suoraan Teneriffalle. Paluusta tulee mutkikkaampi, sillä suorat lennot olivat kalliita, kun niitä katselin. Ovatkohan talven viettäjät palailemassa pohjoiseen juuri huhtikuun alussa? Hyppelen siis parin pysäkin kautta kotiin. Siksikin vain ne mukana kulkevat.

Olen käynyt saarella aiemmin, mutta siitä on hiiiiirmuisesti aikaa. Toivon, että pidän seudusta yhä.

Olen harmillisen nuori eläkkeeseen ja aivan liian vanha Working Holidayn kaltaisiin tekemisiin. Ja nääntynyt ja kyllästynyt jäämöykkytalviin siinä kuin pimeään loskaankin. Mistähän keksisin paikkani jossain inhimillisemmässä ilmastossa?

Oletko sinä suunnitelut talvipakoa tai toteuttanut sen? Miten varauduit, minne lähdit tai haluaisit mennä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *