Risteilylaivalla

Loistoristeilyt esitteli Costa Magica -risteilylaivaa
Costa Magica ja Loistoristeilyt.
Kuva: @rositavisio

Onko Tallinnan- tai Tukholman-päivä ensimmäinen mielikuvasi, kun joku mainitsee risteilyn? Niin minullakin.

Toisenlaisen näkökulman sain, kun olin vierailulla risteilyaluksessa. Nelituntinen päiväretki sillä välin kun alus seisoi Helsingissä ja matkustajat olivat tutustumassa kaupunkiin antoi välähdyksen elämästä merikaupunkikierroksesta.

Costa Magica on italialainen alus, mikä näkyy laivan sisustuksessa ja keittiössä. Henkilökunta voi olla kotoisin hyvinkin monesta maasta, mutta kokit ovat italialaisia. Viiden ruokalajin lounaasta kannatti maksaa se 15 euron sisäänpääsymaksu. Aterian lisäksi ryhmä kierteli laivaa, tutustui parin hyttiluokan esittelyhyttiin ja kuuli Loistoristeilyt-matkoista. Ei hinta eikä mikään mukavasta päivästä Helsingissä. Tai tunsi olevansa ihan muualla.

Rinnastuksena tulee mieleen se, miksi pidän bussimatkoista, joilla huristellaan pitkin Eurooppaa. Näkee monta paikkaa, ja voi miettiä, mihin tahtoisi myöhemmin palata tutustuakseen kaupunkiin enemmän kuin vain päiväretken verran. Itämeren-kierroksen (Helsinki, Tallinna, Pietari ja mitä niitä olikaan) lisäksi Costan laivat seilaavat Välimerellä ja Karibialla. Sesongin vaihteessa voi päästä jopa mereltä merelle; olisipa huikeaa! Ja vanha haaveeni on myös vuonoristeily Norjassa…

Opin, että risteilypakettiin kuuluvat lennot lähtösatamaan. Itse saisi ehkä ostetuksi ne muutamalla kympillä, mutta entäs sitten, jos lento myöhästyy? Vastuullinen matkanjärjestäjä huolehtii siitä, että uudelleenreititykset onnistuvat ja matkalainen pääsee laivaan. Puolensa siinäkin.

Käytännössä kaikki maksetaan etukäteen: laivalla ei käsitellä käteistä. Hyttiavaimesta on huolehdittava, koska sillä pääsee takaisin laivaan, kun on seikkaillut päivän satamakaupungissa. Ateriat ja juomat jotain poikkeuksellisen hienoa vuosikertajuttua lukuun ottamatta sisältyvät matkan kustannuksiin.

Hytin ovenpielessä on postilaatikko, johon jaetaan iltaisin seuraavan päivän ohjelma. Saattaa nimittäin olla, että tarjoilijasta sukeutuu tenori, ja italialaisena teemailtana kuullaan oopperasävelmiä.

Jos haluat kysyä mahdollisuutta vierailla risteilylaivalla, tiedustele sähköpostitse osoitteesta myynti (at) loistoristeilyt piste fi. Käynnit ovat suosittuja, mutta sinulla saattaa olla onnea. Minullakin oli.

Lisää kuvia aluksen sisäpuolelta ja juttua vierailustani matkablogissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *