Postcrossaajan matkavinkit

Tiedätkö, mitä on postcrossing? Idea on minusta hauska: sivustolle kirjautunut saa alkuun lähettää muutaman kortin tuntemattomalle, ohjelma arpoo oman osoitteen jollekulle toiselle, ja mitä enemmän omia kortteja menee perille, sitä isommaksi kasvaa se määrä, montako omaa lähetettyä korttia saa olla liikenteessä.

Sivustolle luodaan profiili, ja monet kirjaavat korttitoiveitaan, Tämän kanssa pitää olla tarkka, ettei sitä tulkita saneluksi tai vaatimukseksi. Moni lisääkin, että totta kai arvostaa mitä tahansa korttia, jonka lähettäjä valitsee.

Minullakin on toiveeni mm. siitä, mitä korttiin kirjoitetaan. Jos matkustaisin lähettäjän maahan tai paikkakunnalle, mihin menisin kahville?

Olen saanut jo monta mielikuvituskahvihetkeä, sillä moni lukee vastaanottajan profiilin ajatuksen kanssa ja kuvailee suosikkikahvilaansa, saattaapa antaa leivonnaissuosituksenkin! Kortit ovat tallessa, ja aikomus on hyödyntää vinkkejä.

Entä jos kahvista ei tule puhe eikä tarjota teetäkään? (Sitä muuten on viime viikolla flunssassa kulunut, niin usein kuin kahvista paasaankn.) Postcrossingin virallinen kieli on englanti, eivätkä kaikki osaa sitä hyvin. Jotkut sanovat operoivansa käännösohjelman kanssa. Jos vastaanottajan profiilissa on jokin muu osaamani kieli, kirjoitan kortin mielelläni saksaksi tai ranskaksi. Mutta esim. venäjää en puhu, ja siinä suunnassa on paljon innokasta postikorttiväkeä.

Ja toisaalta… Se miksi kortin kirjoittaminen on monesti hankalampaa kuin kirjeen, on se iänikuinen tiivistäminen. Korttiin ei mahdu mitään (joten niiitä on kätevä lähettää sellaisille tutuille, joille ei ole kertomista). Äimistelen välillä, miten taidokkaita palasia postcrossaajat saavat pikkukoloseen tungetuksi.

Alun perin liityin postcrossaajiin saadakseni varastoissani olleet kortit taipaleelle. Arvaa, miten kävi.

Mutta hei, kesäkeli ja kesäfiilis on toivottavasti pian tulossa! Tosin täällä on ihan tarpeeksi lunta ja pakkasta, mutta eletään toivossa. Ehkäpä sinulla olisi vinkki kotimaanmatkailuun: onko nurkillasi jokin mukava kahvipaikka? Tai onko matkoilta jäänyt ikimuistoinen kahvihetki, johon toivoisit voivasi palata?

 

P.S. Jos ykkäät lukea englanniksi, niin Tea Is A Wish -blogissa alkoi juuri uusi Let’s Talk tea Rooms -sarja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *