Pakkauslista lyhyelle lomalle

Useimmiten olallani keikkuu reppu, kun lähden maksimissaan viikon matkalle. Paljon tavaraa on silloin, jos lähden maaseudulle ystäviin ja tiedän, että ohjelmassa on kaikkea hamehommista traktorin kauhassa ajeluun. Mutta jos päätän matkaohjelmastani kokonaan itse, käsimatkatavarat riittävät hienosti.

Vaattet

Kuljeskelen mielelläni hameessa. Mukana ei välttämättä ole pitkiähousuja ollenkaan (todennäköisesti ne ovat töiden jäljiltä kuivumassa) ja muutama vaihtopaita ja ohut, lämmin neule täydentävät juhlavan mekon kanssa valikoiman, mukavat kävelykengät tai saappaat, sisällä hostellissa kulkemiseen sandaalit, joita eivät suihkuroiskeet haittaa.

Koska asustelen usein hostellin dormissa (makuusalissa), uudeksi suosikiksi on noussut onesie, ohkainen trikoohaalari, joka käy vaikka yöasusta, mutta jonka kanssa kehtaan kulkea käytävillä ja julkisten tilojen poikki. Yhdistän siihen paidan. Sortsit ja t-paita ajaisivat saman asian.

Passin ja hammasharjan ohella kannattaa varmistaa, että harjaan on pikkuinen matkahammastahna. Lääkevoide ei aja samaa asiaa.

Matkapyyhe

Monet hostellit tarjoavat lakanat ja tyynynliinan, mutta perivät pyyhkeestä parin euron maksun. Tai sitten liinavaatepaketista kuuluu pulittaa jotain, mutta pyyhe on erikseen hinnoiteltu siihen.Minulla on mikrokuitupyyhe, joka kulkee repun sivutaskussa. Silloin ei kosteuskaan haittaa, joskin tuo kuivuu ihailtavan nopeasti.

Jotkut sanovat mikrokuidun kuivattavan ihoa aivan liikaa tai epäilevät, ettei se kuivaisi ihoa tai hiuksia hyvin. Mitä mieltä olet?

Muuta

Kosmetiikasta ei ole paljon kerrottavaa. Varsinkin lennoille lähtee Lushin kiinteä sampoo ja saippua; usein näytepakkauksia tai muita pikkuputeleita kosteusvoidetta ym., pari huulipunaa, ripsiväri…

Vaatteiden alla silkkisessä kaulapussissa kulkevat passi ja osa korteista ja rahoista, puhelimen latureineen tungen toiseen silkkikukkaroon, jonka saan lähelleni kiinni. Ei sitten niin tarvitse arkailla olkalaukun puolesta.

Läppäri, muistikirja ja muutama kynä. Matkalukemisena on usein kirja, jonka jätän vaihtopisteeseen hostellissa tai jopa palatessani Kampin suutareiden ylläpitämään hylllykköön linja-autoaseman yläkerrassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *