Onko syksyssä potkua?

 

Tämä on niitä päiviä, jolloin kaipaan kaikkea.

Luen kirjaa Berliinistä ja ikävöin niin kaupunkia kuin kieltäkin. Kaveri kysyi äskettäin, missä maassa haluaisin asua, jos voisin valita. Vaikea kysymys ratkaista. Jos pitää miettiä käytännön tasolla, Saksa kävisi luullakseni mainiosti. Kielti ja kulttuuri ovat sen verran tuttuja, että uskoakseni sopeutuisin sinne. Ja maa on niin vaihteleva, että mielenkiinto pysyisi yllä kotimaanmatkailussa, saati kun bussilla pääsee viikonlopuksi vaikka Pariisiin. (Jos voi miettiä vain maisemia ja lämpöä eikä työtä, kieltä ja taloutta, sanon mitä vain Teneriffasta Guadeloupeen…)

Viikonloppuna kyläilin seurueessa, jossa oli kömpelöä vitsailua ja ajattelu suoraviivaista kuin vainajan sydänkäyrä. Kaipasin syvyyttä.

Eläkeyhtiö lähetti tiedot ja työnantaja palkkakuitin. Kaipasin taas kaikenlaista.

On uutisiakin. Elän vaihetta, jossa elelen entistä arkea samalla kun yritän muuttaa sitä. Aloitin museologian opinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa.

Museotaustaa minulla on pikkuisen: olen muutaman pikkiriikkisen työkeikan tehnyt Haminan kaupungin museoissa. Ja itetysti elämänikäni ollut museokävijä, mutta se tuskin vielä yksin riittää alan opintoihin tarttumiseen.

Melkein kaiken voi suorittaa verkossa ja tentin korvata kirjoitelmalla. Muu tuskin olisi ollut minun arkisilpussani mahdollistakaan. Perusopinnot suoritettuaan (siihen kuuluu myös muutaman viikon harjoittelu museoammatillisesti hoidetussa museossa) voi hakea töihin museoon. Tietääkö kukaan, onko alalla osa-aikatyötä?

Liityin saman tien parin postituslistan tilaajaksi. Tänään ilmoitettiin, että museovisa on päivitetty. En vielä kokeillut, montako viidestäsadasta kysymyksestä tietäisin ennen kuin peli katkeaa. Tuumin jakaa linkin teille saman tien.

Arki siis uhkaa nielaista, tai on se tunne. Vaan pyristelen eteenpäin. Koetan jyvittää aikaa kirjoittamiseen, siitä kun on kumminkin mahdotonta luopua.

Mitä sinä kaipaat tänään? Vai oletko saavuttanut toivomasi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *