NaNoWriMo – tunnetko marraskuun kirjoitusrupeaman?

Marraskuu. Joka vuosi kurkistan uuteen ostamaani kalenteriin toiveikkaana. Olisiko tylsä, näivettävä, pimeä marraskuu älytty vihdoin poistaa ja korvata vaikka kahdella elokuulla tai jotain? Joka vuosi totean, että siellä se kaikennujertava kammotus möllöttää.

Ohikin marraskuu menee joka vuosi. Jotta siitä syksyisin vakuuttuisi jälleen kerran, selviytymiskeinoksi olen keksinyt täyttää lannistavat viikot jollakin innostavalla tekemisellä, ellei vaihtelua saa matkailusta ja auringon näkemisestä edes pilvien yläpuolella.

Koska kirjoittaminen on varsin rakasta puuhaa, ilahduin, kun löysin #NaNoWriMo-hankkeen. Joka vuosi National Novel Writing Month käytetään siihen, että kirjoitetaan 50 000 sanan romaani.

Sivustolle voi kirjautua ja vaikkapa ladata päivittäin kirjoittamansa sanamäärän seuratakseen edistymistään. Ennakkotehtäviä voi tehdä, laatia henkilö- ja juonikuvioita, mutta varsinainen kirjoitustyö alkaa, kun kello napsahtaa marraskuuhun.

Foorumi, maksullisia juttuja, kaikenlaista oheistoimintaa ja muina vuodenaikoina vaikkapa kirjoittamistapahtumia… Luulen, että Kukkarepputäti seuraa aika lailla sivusta.

Sen sijaan en osaa uskoa siihen, että muut kirjoittamishankkeet pitäisi jättää. Ettei aikaa tai tarmoa olisi. Kenties olen väärässä: olen novellisti ja bloggaaja, lyhyiden kirjoitusten laatija, eikä romaanin mitasta ole inkäänmoista kokemusta. Ehkä se nielaiseekin syövereihinsä? Minulle vain esim. blogikirjoitusta aloitellessani tepsii se, että kirjoitan hetken ensin jotain kevyttä muuta ja pääsen lämmitellen vireeseen ja vauhtiin.

Vaivaako marraskuun synkkyys? Onko kirjoittaminen sinulle lepoa tai virike? Oletko kirjoittanut romaanin pöytälaatikkoon tai saanut tekstejäsi julki?

P.S.

Kirjallisissa keskiviikoissa pohditaan kirjottamisen lisäksi lukemista: enhän ole koskaan päässyt ahmimisiästä vaan olen ikuinen himolukija. Marraskuussa raportoin teille NaNoWriMon sujumisesta.

Jos tykkäät kirjoista, kokeile marraskuussa lukuhaastetta! Karo Hämäläisen ideoimassa tapahtumassa luetaan päivittäin ainakin 30 sivua. Voit laatia kaveriporukassa oman tsemppiohjelman.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *