NaNoBloMo ja muita marraskuun mahdollisuuksia

Kuvituskuva: @rositavisio

Hrrr. Brrr. Grrr. Taas se marraskuu on tulossa. Ja taas se on viertettävä Suomessa. Äyk.

Eikä taida olla vanhalla koiralla uusiakonsteja pimeän ja kylmän sietämiseen. Edes tämänvuotinen suloinen, aurinkoinen kesä ja pitkään jatkunut lämmin ei estä minua hirvittelemästä. En olisi vieläkään tahtonut päästää suvikelejä lähtemään.

Mutta onhan vanhat konstit, kuten se, että yritän pysyä käynnissä keksimällä jotain mielekästä jakiinnostavaa tekemistä. Viime vuonna yritin NaNoWriMoa, kunten saatatte muistaa. Sehän on romaanimittaisen tekstin kirjoittamiseen omistettu kuukausi. Koska minun on vaikea uskoa, että venyisin tälläkään kertaa niin pitkään tarinaan, niin aprikoin vaihtoehtoja.

Muutkin ovat miettineet. Täällä on ehdotuksia. Voi esimerkiksi kirjoittaa non-fiktiota tai blogikirjoituksen joka päivä. Sekin kuulostaa aikamoiselta mutta tekisi taatusti hyvää kesän hiljaisuuden jälkeen.

Menen viikonloppuna nuuskimaan Helsingin kirjamessuja. Ehkäpä marraskuun tuntosarvet ovat herkkinä sielläkin. Minua niin kutkuttelisi saada arjesta silppua pois ja kirjoittamisaikaa tilalle. Yksi kolmesta työnantajastani ehdotteli kielten opiskelua, kun tietää, että kielistä tykkään. Onko se kohtelias tapa huomauttaa, etten olekaan korvaamaton? Päätin heti, että kun uskallan jättää paikkani, en kanna huonoa omaatuntoa tai syyllisyyttä päätöksestäni.

Kirjamessujen ohjelman löydät täältä. Aion pistäytyä ainakin Aviador Kustannuksen osastolla, totta kai. Luullakseni päiväni koostuu enimmäkseen siitä, että kiertelen ympäriinsä. Ja aikaa kuluu myös muiden kuin henkisten herkkujen äärellä, järjestetäänhän Viini- ja ruokamessut samaan aikaan. 

Mitkä ovat sinun selviytymiskeinosi syyspuoleen? Ahdistaako marraskuu?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *