Nämä poimin messuohjelmista huhtikuun alkuun

Seuraavat pari viikkoa tietävät monenlaista messuhulinaa, ja se näkyy myös blogissa ja somessa.

Totesin, että parasta ruveta suunnittelemaan messupäiviä, sillä Kevätmessut ovat tosi isot, ja aihepiirejä monta: Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu & Remontoi ja Sisusta ovat kodin ja pihan teemoja. Samaan aikaan on Lähiruoka & Luomu ja kahtena päivänä myös Lautasella, joka on erityisruokavalioista.

#luomulähiruoka2019

Lähiruoka- ja luomumessujen kuvaus jo nostaa veden kielelle Lihatuotteiden lisäksi mukana olevien yritysten valikoimissa on juustoja, juureksia, viljatuotteita ja perinneherkkuja. Jäätelö ja säilykkeetkin mainitaan. Ja kun uutena proteiininlähteenä puhutaan hampusta, niin myönnän, että tarvitsen lisätietoa.

Minulla kun on nuo kaksi nelitassuista sisustajaa, jotka ovat oikein aihkeria botanisteja ja hortonomeja, mietin jo, pitäisikö kysellä vinkkejä amppelipuutarhaan aamuaurinkoisella parvekkeella. Puutarhamessuilla näyttäisi olevan ideapuutarhat neljästä teemasta. Kaupunkipihan syötävistä kasveista ihmisten ja koirien yhteiseloon pienessä pihassa näkee käytännön ideoita.

#lautasella2019

#lautasella2019 Lautasella-messut taitavat jäädä aika nopeaan koluamiseen, sillä ne kestävät perjantain ja lauantain ja ehdin penkoa niitä perjantai-iltapäivän. Jos olet messuilla vain yhtenä päivänä, ei hätää, sillä muutama ohjelma on tarjolla kumpanakin päivänä. Koko ohjelman näet sivustolta. Harmi, että olen Kalle Naatulan jäätelöaamiaisen aikaan toisessa tapaamisessa…

Mieleni tekee tutkailla kaikkea kasvisruokavalioon liittyvää. Olen yhä sekaani mutta syön ja kokkaan kasvispainotteisesti. Tietoisku-lavalla on yrttitietoutta viidestä energisen arjen täsmäyrtistä ja vinkkejä helpompaan kasvisruokailuun. Näytöskeittiön viimeinen ohjelma perjantaina käsittelee raakasuklaan viinikavereita. Onnistuin saamaan paikan sinne. Hienoa, että saatiin mahdollisuus tällaiseen maisteluun, vaikkei kyse viinimessuista olekaan. Jospa se viinikulttuurin sivistys vähitellen näillekin kairoille leviäisi.

Saapa nähdä, miten bloggaajapassi kaulassa kulkevaan nyt reagoidaan. En tunne ruokablogigenreä kovin läheisesti, mutta viime vuoden lautasella-tapahtumasta jäi se tuntu, ettei bloggaaja kojulla notkumassa herättänyt suurta intohimoa. Yhden kaurahiutalepaketin sain kainalooni. Toisaalta isot ja aktiiviset ruokablogit ovat tänä vuonna jo esim. maistelleet tuota raakasuklaan ja viinin yhdistämistä ennakkoon, ja minuakin onni potkaisi:

Torstaipäivän bloggaajaohjelmassa on erityinen ilonaihe, nimittäin pääsen tutustumaan Plattaan, messuravintolaan. Sillä on myös viinihuone, ja sen somessa näytti olevan kiintoisa piirre: näytteilleasettaja tai hotellivieras saisi viininsä nimilapulla varustettuna säilytykseen. Juoma olisi sitten joka lasillisella senvilpoista kuin kuuluu. Kuulostaa tosi kivalta, ja mietin, voiko sitä messujen aikana kokeilla. Saapa nähdä, vastaavatko kyselijälle, jolla on vaivaiset vähän yli sata seuraajaa. En tiedä, millainen käytänne heillä on somekanavissaan ja suhtautumisessa kommentointiin. Muulta kuin blogin tililtä lähettämäni kysymys, jossa en siis tähdentänyt bloggaajapassia, on jutun kirjoitushetkellä roikkunut ainoana kommenttina kuvaan viisi päivää, ja siinä on toki viikonloppu mukana. Ei tykkäystä tai vastausta – mutta ehkä ylläpito aktivoituu vasta uusien messujen tullen?

Ja käydäänhän messujen mittaan myös kisa vuoden kokista ja tarjoilijasta. Seuraan niitä juttuja ainakin somesta.

Yritän pusertaa omat messupäiväni torstaihin ja perjantaihin, sillä viikonloppuna olisi vastuita kotipuolessa.

Toivottavasti sinäkin pääset messuille ja saat monia uusia ideoita, teet löytöjä ja oivallat arkeesi sopivia ajatuksia ja toimia! Kerron sitten kokemastani viikon loppupuolella tai seuraavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *