Mitä voisin tehdä sinulle UKKO.fi:n kautta

Etusivulle on pulpahtanut kevytyrittäjän laskutuspalvelua mainostava merkki. Näitä on toki muitakin. Ukko.fi:n valitsin, koska siellä on ammattinimekkeenä myös bloggaaja eikä tarvitse käyttää esim. toimittajaa.

Vierailukirjoitukset, joista maksetaan kirjoituspalkkio, tai muut blogiyhteistyöt voin laskuttaa tuota tietä niin kauan kuin en toiminimenä bloggaa.  Vielä kaukana ovat ajat, jolloin tällaisia töitä olisi yritykseksi asti.

Muutakin satunnaista tai säännöllistä mutta  pientä duunia voin pyörittää laskutuspalvelu apunani, kun se hoitaa paperirumban puolestani. Saan vähemmän rahaa kuin asiakas maksaa, ja firma ottaa prosenttinsa palkkiona, mutta minun ei tarvitse haahuilla kirjanpitäjän sun muiden perään. Ihan loistavaa, että tällainen mahdollisuus on.

Pikku palkkatöihini minulla on jo muutenkin freelance-verokortti. Sama veroprosentti kaikille, olkoon työnantajia sitten vaikka kymmenen.

Mutta blogitöiden lisäksi voisin tarjota sinulle muutakin:

 

Kielenhuoltoa ja kirjoittamista

Olen kielitieteilijä, vaikken paraikaa paljoa niitä töitä tee. Onko sinun naputeltava työssäsi lausuntoja? Kaipaako opinnäytetyösi toisia silmiä poimimaan hämäriksi jääneet ilmaisut? Tahtoisitko, että joku panisi pilkut paikoilleen, ottaisi muoti-ilmaukset pois ja hinaisi yhdyssanat yhteen?

Harrastatko luovaa kirjoittamista ja kaipaat esilukijaa? Kaveripiirissä olen vetänyt kirjoittajakerhoa. Teimme luovan kirjoittamisen harjoituksia ja annoimme palautetta toistemme jutuista.  Olen tehnyt korjauslukua myös romaaneihin.

Asiatekstien kielenhuollon asiakkaina minulle on ollut vaikkapa kaavoitusinsinööri, ja harjoitteluaikanani opinnoissa luin paljon lääketieteen tekstejä.

Tarvitsetko kääntäjää?

Koulutukseni ei ole varsinainen kääntäjäkoulutus, mutta olen tehnyt sekä kääntämistä että tulkkausta, lähinnä saksa ja ranska työkielinäni.

Ota yhteyttä ja tuumitaan vaikkapa tekstinäytteen perusteella, osaisinko tarttua tarvitsemaasi työhön.

Paljonko pulitat?

Voimme sopia tunti-, liuska- tai projektiveloituksesta. Jos kyse on vaikkapa kokonaisesta kirjasta, molemmin puolin paras voi olla könttäsumma. Toisaalta aikaveloitus voisi sopia esim. sellaiseen tilanteeseen, että sinulla on ajoittain pikku tekstejä, kappaleita, virkkeitä, joihin toivoisit viilausta. Merkitsen käyttämäni ajan muistiin ja laskutan sinua vaikkapa kuukauden välein.

Liuskaveloitus lyhyehköihin teksteihin, kertatyönä on kenties kummallekin passeli.

Kysyminen ei maksa muuta kuin sähköpostin lähettämisen vaivan! Meilaa ananasaika-gmailiin, niin katsotaan, mihin päädytään.

Oletko sinä käyttänyt laskutuspalvelua? Mitä mietteitä kevytyrittäjän käsitteestä ja työstä teillä lukijoilla on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *