Milka, hostellikissa

Milka, puhelias hostellikissa Teneriffalla

Kissoja tulee reissatessa aina ikävä, vaikka tiedän, että ystäväni hoitaa Peppiä ja Ninniä hyvin. Vaan nytpä tuli valituksi mainio majapaikka, jonka parhaat puolet selvisivät vasta perillä. Hostellissa on oma kissa!

Paikka on Hostel La Tortuga (kilpikonna) Costa Adejessa Teneriffan eteläosissa. Kissa on hyvin puhelias ja silllä tavoin sreurallinen. Juttua piisaa ja kovaa. silittää saa ja kutitella, hurinoitakin tulee.

Leikimme avaimillani joka päivä, ja olemme jo hyvät kaverit. Mikään sylikissa Milka ei silti ole. Antaa napata kiinni kyllä, mutta moukuna paljastaa protetoinnin, enkä jännittyvää kissaa viitsi tietenkään kiusata. Ei otus silti karkuun luiki sylittely-yrityksen jälkeenkään, vaan jää siliteltäväksi, kunhan toista ei käsivarsin kahlita.

Tarkka vahti kissa on myös, Aidalla kävelevät muut kissat saavat heti hieman varautuneen homion, ainakin yksi niistä mouruamistakin. Milkan pihalla on muiden näköjään turha yrittää.

Hauskaa on, että kissalle voi jutella näköjään melkein millä kielellä tahansa. Puhun Milkalle suomea, englantia (mikä harhautti onnettoman hostellin työntekijän tänä aamuna, koska ei tiennyt minun puhuvan kissalle) ja kutsun sitä saksaksi ”Mieze Mieze Mieze!” = kisu kisu, mihin se ei reagoi. NAAUUU mau kuuluu kyllä hyvin äkkiä muihin puhutteluyrityksiini, ja Milkalla on joka päivä uusia tarinoita kerrottavana.

Silmien räpyttely-yhteyteen olemme myös päässeet. Yllätyin, kun jostain opin, että kissat räpyttelevät vastaukseksi perheenjäsenilleen. Ihmisille, jotka ovat sen omaa väkeä. Jotenkin olen ikäni räpytellyt jokseenkin kaikkien vastaan tulevien kissojen kanssa, enkä ole ajatellut sen olevan sen kummempaa kuin mikä tahansa viestintä.

Mokoma huijari koettaa harhauttaa hostellin asukkaat ruokkimaan sitä. Henkilokunta antaa raksut aamuin illoin, ja minä sanoin yhtenä aamuna, kun linnut herättivät aikaisin, etten tiedä raksupussin paikkaa. Mitta tuo otus koettaa väittää jokaiselle, ettei ole viikkoon murun mursta nähnytkään saati haistanut…

Oletko sinä tavannut lemmikkejä majapaikoissasi?

2 ajatusta aiheesta “Milka, hostellikissa”

  1. Ihana Milka! 🙂 Meidänkin Costa Adejen majapaikassa oli kaksi kisua, ja mun äiti, joka ei oikeasti puhu englantia, osasi kuitenkin sanoa hotellin henkilökunnalle ”crazy cat mum” ja osoittaa mua, kun kyykistelin siristelemässä silmiä kateille ja rapsuttelin niitä pitkän kaavan mukaan. 😀

    1. Ihana! Oikein valittu majapaikka sitten teilläkin. Perustetanko kissanystävien hotellivertailusivusto?

      Tajusin vasta eilen, että täällä on myös kilpikonna. Sitä etsittiin neljän henkilökunnan jäsenen voimin, kun piileksi mokoma pihalla. Hostelli on siis nimensä mukainen! La tortuga = kilpikonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *