Matkakäsitys

Minkä sinä miellät olevan matka? Sen, että laukku pakataan ja kulkuneuvo vie jonnekin? Elämä tai ihmissuhde? Pohdinnat, jotka saavat kasvamaan omana itsenään?

Hörpin aamukahvia helsinkiläisessä hostellissa suunnistaakseni pian satamaan. Minulla on risteilylahjakortti, ja matka vie Tallinnan jazziltojen iloihin. Matkustaminen on luonteva osa elämääni.

Olen sitä ikäpolvea, jolle ulkomaanmatkat vauvasta alkaen eivät olleet itsestäänselvää arkea. Kotimaassa perheemme kyllä sahasi kesäisin, joten minusta matka on pienikin piipahdus vaikka naapurikaupunkiin päiväseltään. Tässä maassa on paljon näkemisen arvoista.

Myöhemmin äidin kanssa kahdestaan suunnitelmamme eivät olleet tarkkoja. Asuimme maan keskivaiheilla, ja kotoa oli kymmenisen kilsaa aikaa päättää, valitaanko nelos- vai kasitie etelään. Myöhemmin matkaohjelmassa häämöttivät ehkä oopperaliput tai pari taidenäyttelyä.

Mutta kaikkein tärkeintä on matkustaa omaan itseensä ja tärkeissä ystävyyssuhteissa, pohtia edistymistä, hahmottaa tunneketjuja. Elämä on matka, jossa pitää olla päämääriä.

Hahmottelen nyt matkaa vaihtaakseni joitakin arjen kuvioita. Silpputyö, monta pientä osa-aikapuuhaa, on alkanut kuluttaa liiaksi. Saisinko siis muokatuksi tekemisiäni ja tienestejäni suuntaan, joka kannattelisi eikä imisi kaikkia voimia? Tai keksisinkö muuttaa jotain muuta – asenteessa tai elämässä -, jotta jaksaisin paremmin?

Luen innostuneena Satu Rämön ja Hanne Valtarin Unelmahommissa-kirjaa, mutten vielä tiedä tarttua oman elämäni muokkaamiseen. Kalenteri kyllä on jo tuunattavana.

Mikä hassuinta, arki ei minusta ole paha juttu. En ole niitä ihmisiä, jotka rahjustavat lomasta lomaan. Hullu kai minun täytyy olla, mutta oikeasti tykkään puurosta. Siksi varsinkin väsymys huolettaa.

Mites te siellä, sujuuko niin kuin toivotte? Mitä olet muuttanut omassa viiikkorytmissäsi tai tekemisissäsi ja miten?

Jaksamista uuteen viikkoon!

P.S. Oheisesta * linkistä * pääset varaamaan majapaikan nooking.comista ja saat vähän etua käytettyäsi majoituksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *