Lukulista haasteista?

Seuraatko lukuhaasteita? Innostutko aluksi vai säilyykö jännite ja itsekuri joka rastin ajan?

Koska olen ihminen, jolle kirja on melkein käteen kiinni kasvanut, aprikoin, mikä lukuhaasteiden merkitys olisi minulle. Kannustintahan en kirjaan tarttuakseni tarvitse, uutta ja edistystä voisi olla lukemattomuushaaste (karmea ajatus). Listoja rakastavalle yhä uuden kohdan rastiminen on tietysti pienten ilojen jatkumo.

Seurailin viime vuonna löyhästi Helmet-lukuhaastetta ja tviittasin siitä toisen blogini puolella, mutta jossain kohtaa se unohtui. Tänä vuonna 50 kirjan listan vaihtoehtona on suppea lukuhaaste, joka sopinee junioreillekin, ja ensi kertaa idea laajenee musahaasteeksi. Olisikohan se kiinnostava?

Monissa kirjablogeissa laaditaan lukulistoja ja kutsutaan muita mukaan. Ajattelin, että jokin lukuhaaste sopisi Ananasajan kirjallisten keskiviikkojen ohjelmaan, ja ryömin hakukoneen kanssa penkomaan mahdollisuuksia.

Löysin blogin, jossa käynnissä olevia on oikein kätevästi koottuna: Haastavaa lukemista esittelee lukuhaasteet ja linkin alkuperäiseen esittelypostaukseen. Sivupalkissa on lista käynnissä olevista, ja viime vuonna alkaneista kiinnostava voisi olla vaikkapa Taiteilijaromaanit-haaste.

Puntaroin, mitä tekisin, ja Helmet-haasteen lisäksi Lukupinon Yhdysvallat (Helsingiin kirjamessujen teemamaa) kiehtoisi. #yhdysvallatlukuhaaste antaisi miettimisen aihetta jo ennen kirjavalintaa: mikä esimerkiksi olisi suosikkiosavaltioni? Baltimore, koska Anne Tyler? Vaikka se kirjailija taitaa olla ainoa asia, jonka yleensä tiedän koko paikasta…

Tiedätkö sen tunteen, kun huomaat jotain erityisen mukavaa ja sykkeesi sanoo, että tää on se juttu, tämä menee hyvin, nyt osui just nappiin? Niin kävi minulle, kun hakutuloksista pulpahti #elämyslukuhaaste. Olin jo Twitterissä huomannut Kulttuurikollaasi-blogin idean, ja taidan ensimmäiseksi tarttua siihen.

Mitä tahtoisit kuulla luku-urakan tai -urakoiden sujumisesta? Kirjalistan tunnelmatiivistelmineen vai jotain muuta? Mikä olisi sopiva päivitystahti? Kuukausittain? Sitä mukaa kun jokin etenee?

Seuraavassa kirjallisessa keskiviikossa vihdoin lukijan toivepostaus nuoruuteni tärkeistä kirjoista. Paljastan, millainen on hyvä flunssalääke.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *