”Kosteita hedelmiä”

Houkutteleva hedelmätarjotin hotelliaamiaisella Puolassa

Sunnuntain aamupalan jälkeen tuli mieleen lapsuusmuisto: ostoslistassa luki usein ”kosteita hedelmiä”. Se merkitsi vaikkapa melonia tai nektariineja. Ananaskin sopi joukkoon.

Yhteen aikaan halusin aamuisin kahvia ja banaania. Mustaan kahvíin makuyhdistelmä mielestäni sopi.

Mistä hedelmästä sinä pidät eniten? Onko jokin, mitä kotonasi on aina? Lapsuuskotiin niitä ostettiin paljon, ja jos olimme hukkua, saattoi äitini kutsua ihmisiä kylään lauseella: ”Tulkaa meille syömään hedelmiä!” Kulhojen sisältö hupeni koko porukan jutellessa mukavia. Viihtyisiä hetkiä sinånsä.

Minä olen kyllä myös omenahullu. Voisin tehdä maailmanympärimatkan, omenateemaisen. Maistelisin kaikki ne tuhannet lajikkeet. Ihastelisin omenankukkia ja palaisin sadonkorjuuaikaan. Nuuhkisin tuoksua.

Vaikea valita suosikkihedelmää. Tällä viikolla olin aamiaisella Helsingin Akateemisen kirjakaupan kahvilassa,  Cafe Aalto tarjoaa muutaman aamiaisvaihtoehdon, ja päädyin Runoilijan aamiaiseen. Hedelmiä, brie-juustoa, croissant, hilloa, ja valitsin mustaa kahvia, jota sai santsikupillisen pikku kannussa. Seuralainen söi Muusikon aamiaista tummine leipineen ja vihanneksineen, jugurtteineen ja mysleineen.

Seuraa Ananasaikaa Instagramissa (@ananasaika), niin näet aamiaiskuvat. Suunnittelen muuten jotain kivaa, kunhan sata tilin tykkääjää täyttyy. Kuinka pian pääsen teille siitä kertomaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *