Kissakasan lempinimiä

Peppi

Pepsi-Popsi, otus, joka natustaa kaikkea, mitä tarjolle pannaan. Hiljainen kissa, jonka kurahtelu muuttuu nau’uksi vain, jos ruoka on lopussa. Tosin salaattikin maistuu. Hassuinta, mitä on syönyt, oli lautaseltani kähvelletty suppilovahvero.

ruokakuppien kuningatar,  selittää edellisen.

Höpöpööpö, On se vain niin hassu kissa.

Valkovarvas, harmaassa kissassa on kauniina yksityiskohtana valkoiset varpaat, joita Peppi joskus venyttelee ja esittelee. Ojentelee oikein näytille.

Hopeanokka, emme tiedä, mikä komistus on pohjoisen metsisä pomppinut, niin että Pepissä on vähän tuollaista venäjänsinisen näköä. Jotkut kysyvätkin, onko se rotukissa. Joskus sopivassa valosa kuonon harmaa vivahtaa hopealle.

Vihreäsilmäinen, kauniisti tuijottava otus

Häntäkissa purjehtii peräpuikkari ylväästi pystyssä pitkin huushollia. Päässä saattaa olla kaunis pieni koukku.

Ninni

Ninni-Tinni, Mintti.-Tintti-Pintti, Minni, Pinni, Piki-Piipi nimeä on helppo väännellä

Höttö-Pöttö, Höttö-Töttö-Pöttö-Möttö höpöpööpön versio käytässä varsinkin iltaisin, kun otus tulee melkein naamalle survomaan tassujaan hellyyskohtauksen kourissa.

Kaunisleukainen. Ninnillä on hieno musta kauneuspillku leuassa.

Vaikka olen huono keksimään nimiä (Pepillä ja Ninnillä on edellisessä kodissa saadut nimet), lempinimiä ja hellittelyilmauksia näille kissakaksan jäsenille tuntuu riittävän. Tosin tätä kierjoittaeesani mietin, että aika vakiintunut kimara on; ei tule juuri uusia.

Peppi on lisäksi hurinakissa, koska kehrääminen on sen tavallisin viestintäkeino. Kysyvää kurahtelua ilmenee, mutta viidessä vuodessa olen kuullut vain muutaman naukaisun. Ensimmäisen silloin kerran kauheana päivänä, kun ruoka oli Pepin mielestä loppunut koko maailmasta.

Ninni on oikeasti hassu kuin kissantassu. Täytyy joskus näyttää teille, miten joka tassu on erivärinen: kilpparikissalla on musta, valkea, ruskea ja kirjava tassu.

Mites te, onko lemmikeillä tai perheenjäsenillä paljon kutsumanimiä? Tai onko sinulla tapana nimetä esineitä, onko autolla tai kalenterilla oma nimi? Pidätkö etunimestäsi ja mitä se merkitsee?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *