Kissabloggaajat epävirallisesti koolla, löytöjä ja ideoita – #eläinystäväni2018

Olipa antoisa hulinapäivä #eläinystäväni2018-messuilla! Kaksi ihan parasta juttua sattui heti alkuiltapäivästä perille ehätettyäni, kun vaihdoin viestiä tutun kissabloggaajan kanssa. Hupsuttamon Sandra ja monta muutakin, pieni rykelmä kissanihastelijoita. Vaikken varsinainen kissabloggaaja ole, kyllähän kissatätitapaaminen kovin kiehtoisi…

Silmään osui myös hassu valkoinen kissa, jonka korvat olivat kuin kilillä ja melkein kuonokin. Minkähänrotuinen lienee ollut… Havaitsemishetkellä niin levoton, että meni omiin oloihinsa. Rotuyhdistyksiä näyttelyväen lisäksi oli hallissa tosi monta.

Aviador Kustannuksen Vesa Tompuri on kissanystävä

Selaillessani Eläinystäväni-messujen näyttelilleasettajaluetteloa ihmettelin, kun Aviador Oy oli listassa. Ja niinpä vain herra kustantaja soitteli ukulelea ja esitteli mm. Hyppysellinen onnea -kirjaa. Se näyttää kertovan jostakin siilikuiskaajasta, mutta kerkesin lukaista vasta takakannen. En taidakaan malttaa nukkua bussissa, vaikka parin tunnin kotimatkan jälkeen odottaa yövuoro.

Aviador Kustannus ja Vesa Tompuri olivat #eläinystäväni2018-messuilla.

Tulin kai maininneeksi, että etsiskelin kissaosastoa, ja keskustelu kustantajan kanssa laajeni aina puheenaiheena olevasta jazzista ja äskettäin lukemastani Lea-romaanista (muista, että saat alennuksen huhtikuun loppuun asti; juttu täällä) kissoihin. Ilmeni, että Vesa Tompuri on suuri kissojen ystävä, ja hyvä kissakirja saattaisi sopia kustannusohjelmaan. Hmm… tuli mieleen idea…

Suomalaisia tuotteita kissakoteihin

Mistähän ihmeestä äskettäin luin jonkun tuskailua siitä, että kissan kiipeilypuu on vaikea saada sopimaan kodin sisustukseen. Kissan Ilo Oy, kissapuu.fi, suunnittelee koottavia ja muunneltavia kissan puita. Se on todella puuta, kahdenlaista voi valita. Lisäksi on huopa- ja naruvaihtoehtoja.

Tasojen ja itse huonekalun paikkaa voi vaihtaa. Kissapuuta ei kiinnitetä mihinkään, joten sitä sopii siirrellä.

Kunhan Peppi ja Ninni nykyistä palmuansa vielä vähän raatelevat, saattasisin hyvinkin alkaa miettiä niille tammea tai koivua…Verkkokaupasta voi tilata.

.Kissan Ilo Oy. Ihana yritysnimi, vai mitä. Kissapuu.fi suunnittelee sisustukseen sopivat vaihtoehdot.

Toinen uusi ja mielenkiintoinen oli Helppi.Suomalaista ruokohelpeä oleva kuivike on pellettien tapaan kevyttä mutta ei pölise (eikä siis aivastuta kissaa tai palveluskuntaakaan) kuten joskus puupelletit.

Peppi ja Ninni eivät ole kovin ronkeleita, jokseenkin mikä vain hiekka kelpaa, ja käytänkin niitä vahdellen. Puupellettejä olen ostanut toisinaan, varsinkin jos kauppareissun ruokakassi jo painaa, mutta joskus aamuisin kuuluu kissanlaatikon suunnasta pikkuinen ”Tsih!” ja olen sitten palannut marketti- tai mikrohiekkoihin.

Helppiä mainostetaan luontoystävällisenä tuotteena, joka sitoo hajua ja kosteutta (testaajana kuulemma mm. kahdeksankiloinen kolli), eikä pölyä tai tartu turkkiin. Puun sijaan materiaalina on ruokohelpi. Helppikaupan esittelypisteessä sai osallistua arvontaan, ja kymmenen kiloa lähti bloggaajan mukaan. Kunhan päästään testaamaan, kerron tuloksista.

Ruokohelpi kuivikkeen materiaalina. Ei pölyä kuten puu. Kissalle tai jyrsijälle.Helppikauppa.fi

Messut ovat avoinna myös huomenna sunnuntaina. Tutustu ohjelmaan täällä.

Sain vastauksia myös kysymyksiini siruttamisesta, lemmikin passista ja sen sellaisesta.

Näyttelyt jäivät tällä erää väliin. Minulla on aina vähän ristiriitainen olo tämänkaltaisten tapahtumien suhteen: eläimiä on ihana nähdä, ja on tarpeen jakaa tietoa ja kokemusta lemmikeistä, mutta millainen rasite hälinäpäivä mahtaa olla eläimelle? Onneksi ainakin yhden pisteen koirantaluttaja huomautti, ettei eläimellä ole kovin pitkää työvuoroa ja se pääsee rauhoittumaan.

Iloa päivääsi, jos tulet Messukeskukseen tänä viikonloppuna!

2 ajatusta aiheesta “Kissabloggaajat epävirallisesti koolla, löytöjä ja ideoita – #eläinystäväni2018”

  1. Olipa kiva kerrankin osua samaan paikkaan samaan aikaan ja ihan oikeasti nähdä! 🙂 Teit hyviä bongauksia – harmi, etten löytänyt tuota kissapuufirmaa silloin, kun etsin Hupsuille uutta PUUta. Mutta jospa saisimme meille joskus mahtumaan toisenkin puun – silloin täytyy tutkia heidänkin valikoimansa. Siilikirja näytti söpöltä – kerro sitten lukukokemuksesta, kun saat kirjan loppuun.

    1. Kiitos itsellesi; oli todella, todella kiva nähdä kasvotusten, Peppi ja Ninni lähettävät kiitoshurinat terveisistäsi.

      Siilikirja kertoo eläinlääkäristä, joka oli hoitanut lehmiä sun muita isoja otuksia – ja sai sitten hoidettavakseen 25-grammaisen siilinpoikasen, jolle annettiin ravintoa milliliyra kerrallaan! Ihana kirja, kauniisti kirjoitettu. Itkin ja hersyttelin paluumatkalla bussissa lukiessani. Juttua tulee blogiin kaiketi toukokuussa. Kirjassa on jokunen kuvakin, ja voi noita palleroisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *