Kirsikankukkia Helsingissä

Roihuvuoren kirsikkapuistossa Helsingissä on roosaa kauneutta (Kuvankäsittely: @rositavisio)

Kiertelin alkuviikosta Helsingissä ja kävin Roihuvuoren kirsikkapuistossa. Aivan uusi kohde minulle, vaikka tänään lauantaina vietetään jo 11. hanami-juhlaa. Tapahtuman Facebook-sivu päivittyy ahkerati.

Hanami tarkoittaa kukkien katsomista, ja sukkela saa olla, sillä kirsikkapuiden kukinta kestää vain noin viikon verran. Myöhäisemmät lajikkeet lienevät parhaimmillaan. Tapahtumaan taitaa liittyä symboliikkaa siitä, miten nopeasti kaikki vilahtaa ohitse. Jos sinulla on jo jonkin verran vuosia, tiedät, että yksi on kulunut, kun kerran aivastaa…

Roihuvuoren hanami on tänään siis 12 -18. Ota mukaan käteistä, sillä lähistöltä ei voi nostaa rahaa. Minun tekee mieleni ostaa ainakin kirsikkateetä, jota on paria laatua tarjolla… Toivottavasti löydän myyntikojun kaikenmoisten näytösten ja ohjelmanumeroiden keskeltä.

Suomen suurimmassa kirsikkapuukeskittymässä on liki kaksi ja puolisataa puuta. Eri lajikkeista voit lukea tästä. Kukinta kuvataan, ja vuonna 2018 kuvaaja on Jari Siili.

Mikä on paras muistosi kukkivista puista, kirsikoista tai jostain muusta? Iloa päivääsi!

*** Tämä kirjoitus on osa Mansikkatilan mailla -blogin #kukkailottelua.sarjaa. Viikonlopun kirjoitukset kootaan tänne. ***

6 ajatusta aiheesta “Kirsikankukkia Helsingissä”

    1. Kirsikkapuu on kaunis yksinäänkin, mutta tuo Roihuvuoren puuisto taitaa ollaSuomen suurin irsikkapuiden keskittymä.

  1. Olen halunnut käydä tuolla jo NIIN monta vuotta, mutta aina on tullut jotain samaan aikaan.. Joskus vielä 🙂

    1. Toivottavasti pääset! Nyt oli lauantain juhlaan mennessä kukinta jo enimmäkseen ohi, mutta piipahdin ostamassa kirsikkateetä. Aiemmin viikolla arkipäivinä oli väkijoukosta huolmatta tilaa kuljeksia ja nauttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *