Ensi kesän matkakohde

Kuvituskuva: @rositavisio

Lupasin kertoa kesän 2019 isosta matkasta, kunhan varmistuu. Tieto tulikin nopeammin kuin arveiin: Foodiesisko ja minä lähdemme heinäkuussa Kanadaan.

Jännittävä reissu, Olen matkustellut enimmäkseen Euroopassa, käynyt vain New Yorkissa kotimaanosan ulkopuolella. Siitä on vuosia. Elettiin sitä 9/11-rysäystä seuraavaa kevättä, eikä oikein kukaan uskaltanut matkustaa sinnepäin. Lennot sai Oulusta Tukholman kautta veroineen kaikkineen päivineen 400 eurolla.

Hyvä siis, että olemme Foodiesiskon kanssa harjoitelleet yhdessä matkustamista pikku reissuilla. Osataanpa sitten, kun tulee se iso.

Mistä matkarahat?

Tiukkaa säästämistä tiedossa. Muistattekin, että minulla on osa-aikatyö, ja useampi viikko kaukana nielee väistämättä useamman tonnin lentoineen ja majoituksineen, vaikka emme viimeisen päälle luksusta hae.

Niinpä yritän ujuttaa sivuun mahdollisimman paljon säästöjä. Jotain jo olikin Bank Norwegianin säästötilillä, missä saa käyttelytilejä paremman koron, eikä ole nostorajoituksia tyyliin pari kertaa vuodessa maksutta. Kävi niin, että verottaja muisti tänä vuonna laskulla, joten se nielee osan jo koossa olevasta rahasta.

Ruokabudjetti tiukkenee. Marraskuussa olen ostanut enimmäkseen kissoille, ja muuten syönyt kaappeja tyhjemmiksi. Onneksi minulla on kotikokkausperiaatteeni:

  1. Osaan tehdä vähästä hyvää.
  2. Yksinkertainen ruoka on parsta.
  3. Tykkään kasvisruuasta eikä lihaa ole muutenkaan juuri ollut ostoslistalla. Jos ostan jauhlihaa kissoille, saatan ottaa omaan sapuskaani vähän jatketta siitä.

Mietin, onnistuisinko myymään kirpputoreilla tai todennäköisemmin nettikirppiksillä tai Facebook-ryhmissä jotain. Merkkivaatteita ei ole muutenkaan, kun kaverien kanssa vaihdoista tulee niin paljon. Mutta jotain keittiötavaraa ja tilpehöriä ehkä saisi vielä menemään.

Onneksi ei tavaran suhteen ole enää niin paha tilanne kuin aikoinaan, kun muutin kaksioon omakotitalosta, missä oli kolmen sukupolven romut. Ilmoitin laajalle ystäväpiirille, että mitään ei saa ostaa ennen kuin kysyin, onko minulla. Aika kätevästi huonekaluja, laukkuja ym. saikin matkaan sillä keinoin. Myös tässä asuessani olen vähentänyt kampetta vielä, kun ajoittain iskee se mieli, että mitä jos elämä olisi joskus parissa matkalaukussa.

Pakkaussuunnitelmia jo nyt.

Tänään kyselin Instagraissa kynsilakanpoistoainevinkkiä. Tuntuu nimittäin hurjalta ajatukselta kiskoa matkalaukkua perässään viikkotolkulla. Olen niin kauan tehnyt pikku reissuni reppu selässä, että nautin sen vaivattomuudesta, vaikka se merkitseekin nyrkkipyykkiä.

Miramen kynsilakanpoistoaine sinivalkoisessa putelissa on ollut luo ttotuotteeni jo ties kuinka monta vuotta. Jos olen väliin otanut jonkin muun, olen pettynyt. Palaan aina samaan pulloon – vaan pakkauspa ylittääkin desilitran eikä sitä siis voi ottaa käsimatkatavaroihin. Pitää siis etsiä korvaava tuote, valuttaa pienempään matkapakkaukseen tuota tuttua ja taattua tai keksiä jokin muu kynsikaunistus. Geelikynnet? Sijoitanko ensi kesänä sellaisiin? Jos sinulla on vinkki vaikka puhdistuslapuista tai jostain, niin kerrothan minulle joko jutun kommenteissa tai Instassa täällä. Kiitos paljon jo etukäteen! En tajunnutkaan, miten kaavoihini kangistunut olen.

Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa kaikille! Koetetaan jaksaa harmaa marraskuu. Mikä sinua innostaa juuri nyt?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *