BoD – mahdollisuus julkaista oma kirja

M

Books on Demand, BoD, esitteli toimintaansa Helsingin kirjamessuilla

Millainen mielikuva sinulla on omakustanteista? Tuntuvatko ne oikeilta kirjoilta? Vai siltä, että joku on omasta pussistaan pulittanut painokulut, kun on epätoivoisesti halunnut tekstinsä kansien väliin? Tekstin, joka ei kustannustaloihin kelpaa?

Minulla on ollut vähän onneton mielikuva, joka juontaa juurensa lapsuusmuistoihin. Pitkin kylää kulki silloin tällöin vanha pappa myymässä omakustannettaan, ja kohta seuraavaa.

Sittemmin olen tajunnut, että moni yritys auttaa kirjoittajia (kirjailijoita) julkaisemaan teoksensa ja omakustanteen tekeminenkin on ammattimaista.

Helsingin kirjamessuilla osuin BoD:n (Books on Demand) pisteeseen. Se julkaisee sekä sähköisinä että perinteisinä kirjoina omakustanteita, ja painaa niitä tilausten mukaan – ei tuhlattuja opuksia makuloitaviksi! Päivittäin kuitenkin tilauksia tulee.

Tästä voit lukea taustoja. Palvelu toimi ensin saksan kielialueella. Kirjoja myyvät niin verkkokaupat kuin muutkin kirjakaupat, ja nimikkeitä on jo vaikka kuinka paljon. Teoksensa voi julkaista e-kirjana tai kumpanakin.

Kirjailijan avuksi on työkaluja vaikkapa kielenhuoltoa varten. Samoin taitto-, kuvitus- ja käännöspalveluita on. Kirjansa saa siis toimitetuksikin – tämä se minua on varmaan omakustanteissa häirinnyt, olen kuvitellut niitä automaattisesti kotikutoisen hiomattomiksi. Nyt on aika minun muuttaa mielikuvaani.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *