Alkuvuoden matkamietteitä

Siinä missä 2017 oli joltinenkin Euroopan-kiertelyn vuosi (lue matkablogin puolelta tarkemmin), tammikuussa oli vain pientä pyrähtelyä kotimaassa. Kovin antoisaa sekin on.

Tammikuussa

  • vietin yhden yön ystävän mökillä. Matka ei ole pitkä, muta ajattelin laskea vuoden reissupäiviin myös muualla kuin kotona kissojen vieressä vietetyt yöt. Ulkosauna, missä jäähileinen järvivesi vähitellen lämpenee, on elämys sinänsä ja minulle harvinainen, kun en varsinaisesti ole mikään mökki-ihminen.
  • Matkamessut Helsingissä, kolme yötä. Sain vähintäänkin kaiken haluamani. Ja muuten messuilla joku kysyi, montako matkapäivää tulee vuodessa. En osannut vastata. Pitäisikö tilastoida tänä vuonna?
  • Oulussa, vanhoilla kotikonnuilla pitkästä aikaa pari päivää. Kului lähinnä kavereiden tapaamiseen ja ajan viettämiseen heidän kanssaan. Ja maailman parhaiden laskiaispullien syöntiin. Ne saa Bisketistä. Lisäksi sain vyöhyketerapiaa, ja se teki hyvää. Tavallista energisempi olo hoitoa seuranneella viikolla.

Helmikuuksi olen toistaiseksi varannut vain päivän Tallinnassa ja toisen Helsingissä. Tuttuja ja mukavia kohteita kumpikin.

Isoja matkoja ei ole lukkoon lyötynä, mitä nyt yksi menolippu Lontooseen… Pitäisi varmaan muistaa ostaa paluukin: en tuohon aikaan keväästä olekaan niin vapaa kuin luulin ja toivoin ja kaavailin.

Suosikkilentoyhtiöni Norwegian lähetti sähköpostiin kyllä houkuttavan tarjouksen, joka olisi erittäin koukuttava, jos siihen tarttuisi. Kuluneen 12 kk:n mittaan minulla oli sen verran lentoja, että jos tänä kalenterivuonna olisi vielä enemmän, saisin palkkioksi kaukolennon. Ei taida olla realistinen, mutta houkutteleva se olisi… Lisäisi vain lentojen määrää niin hurjasti. Varmaan Tukholman-reissut (kuva sieltä) muttuisivat laivakyydeistä lennoiksi, enkä tiedä, olisiko siinäkään järkeä.

Mietitkö sinä ilmasto- ja ympäristökysymyksiä, kun suunnittelet matkoja ja kulkuvälineitä? Onko jotain mukavaa kiikarissa, ehkäpä talvilomaksi? Vai oletko pikemminkin kotihiiri ja tuet paikkakuntasi tapahtumia?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *