20 kysymystä bloggaajalle -haaste

Osuin lueskelemaan Salkan blogista vastauksia blogihaasteeseen, ja kaipa kertalaakista lukijaksi osunut bloggaaja voi tarttua pohdintaan myös. Salka sanoo näin:  ”Haastan kaikki blogini bloggaavat lukijat jotka eivät ole tätä vielä tehneet ^_^”

Haaste taitaa olla Lipstick Love -blogista.

 

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Neljä vuotta sitten aloitin toisen blogini, kun halusin säilyttää kirjoittamisen ilon. Matkalogin rinnalle avasin Ananansajan omaan verkkotunnukseen, jotta olisin vapaampi valitsemaan aiheita, mainoksia ja yhteistöitä, kunhan blogi vahvistuisi ja kasvaisi. Kirjoittaminen on hyvin tärkeää myös nykyisessä työtilanteessa.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Ananasaika on päivittynyt marraskuusta 2017.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.? 

Lifestyleblogissa on itselleeni läheisiä teemoja kuten matkailumaanantai, kirjallinen keskiviikko ja useimmiten kissoistani kertova Viiksivallujen viikonloppu. Osallistun usein myös Mansikkatilan mailla -blogin #kukkailottelua-haasteeseen. Vakipalstojen lisäksi on tilaa muille mietteille ja kokemuksille.


4. Kuinka usein päivität blogiasi? 

Tätä lifestyleblogia yleensä useamman kerran viikossa, matkablogia harvakseltaan.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti? 

Teksti, ehdottomasti! Itse asiassa haaveilen blogista, jossa ei olisi liiemmin kuvia.

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi? 

Olen valinnut muutaman vakiopalstan itselleni tärkeistä aiheista. Lisäksi tulevat muista blogeista löytämäni haasteet ja ideat. Arjessa pähkäileminen sopii toisinaan blogiinkin.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Mahdoton vastata, sillä työviikkoni ja -päiväni vaihtelevat. Aamuisin on usein aikaa muttei välttämättä voimia, toisinaan illaksi aikomani kirjoitusten laatiminen siirtyy, kun päivä on pusertanut kuiviin. Vapailla, usein alkuviikosta saatan kirjoittaa luonnoksia tai ajastaa vakiopalstan jutun valmiiksi.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.? 

Saapuvia kommentteja seuraan useamman kerran päivässä, ellei jokin poikkeus, kuten matka, vie netin ulottumattomiin. Blogi on mielessä ja työn alla useita kertoja viikossa.


9. Luetko muiden blogeja? Minkätyylisiä?

Olisipa mielenkiintoista kuulla bloggaajasta, joka ei muiden tuotoksia lue… Vuosia olen seurannut matkablogeja mutta myös lifestylea, kulttuuri- ja kirjoittamisblogeja, satunnaisesti muoti- ja kauneusjuttuja. Ja tietenkin kissablogeja!

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi? 

Lukukokemus on nautinto (elävää, vivahteikasta kieltä) tai kirjoittajan huumorintaju sopii omaani. Tai opin uutta, kuten jotkin kirjaiijan/kirjoittajan työtä kuvaavat blogit.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Saan kirjoittaa, kirjoittaa ja kirjoittaa.

12. Entä kolme huonointa asiaa? 

Ärsytys ei tule bloggaamisesta vaan arjen aika- ja voimavajeesta. Jossin määrin blogi olisi välineurheilua, jos kameraa ym. miettii.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin? 

Minusta on ehdottoman tärkeää vastata kommentteihin. Hei, jos huomaat, ettei kommenttisi tule näkyviin, lähettäisitkö minulle sähköpostia? Pelkään vahingossa merkinneeni jonkun aidon lukijan roskaviestiksi, joten nyt hänet suodatetaan automaattisesti, enkä käy sitä kansiota juuri tarkkaan läpi.

Huomaan, että ellei kirjoittaja vastaile kommentteihin, koko hänen bloginsa tuppaa jäämään  minulla syrjään.

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebooksivuja? 

Instagram ja Twitter (@ananasaika).

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti? 

Kirjaan ideat luonnoksiin, jos olen koneella, tai blogikalenteriin. Pitkänlaista juttua, kuten tätä, olen naputellut sopivissa väleissä useampaan otteeseen.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi? 

Kyllä minut tunnetaan bloggaajana. Joku osaa silloin tällöin kysyä tai kommentoida kasvotustenkin.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Kirjoituspalkkioita en ole saanut. Matkablogin kautta jonkin verran hotelliyöpymisiä tai aterian, ja Ananasaika odottelee ensimmäistä kirjan arvostelukappaletta postitse. Siitä pääsevät hyötymään myös lukijat huhtikuussa (2018).

Melkein oli tulla yhteistyötä meikkifirmalta, ja siinä kävi näin.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan? 

Ananas on lempinimeni (olen Anna).

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten? 

On luonnollista, että työtä tekemällä oppii Aivan kuten matkablogin aihepiiri on täsmentynyt, uskon Ananasajan hahmottuvan ajan mittaan. Nyt mukana on alusta saakka tärkeitä osioita, ja se on juuri minun näköiseni. Kuvapuoli on toisaalta kiusa, toisaalta kiinnostava, ja takuulla opettelun tarpeessa olen sen suhteen.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?

 Mieti, mitä, miksi ja miten kirjoitat. Jos blogisi on harraste, älä sorru selittelyyn, kun tulee taukoja. Nauti ja anna mennä!
jos haluat kertoilla omista näkemyksistäsi, kuulen mielelläni.

2 ajatusta aiheesta “20 kysymystä bloggaajalle -haaste”

  1. Kiva kun teit tämän haasteen, minusta on ihanaa kun blogimaailmassa on pitkästä aikaa ollut haasteita enemmänkin, tulee bloggaamisen alkuajat mieleen 🙂

    1. Kiitos, kun haaste oli avoimesti poimittavissa, ja kiitos kommentistasi!

      Totta, aikoinaan haasteita pyöri enemmän, ja lisäksi oli kaikenmoista karkkivaihtoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *